Aceasta Dacie Logan este visul oricarui posesor de masina din Romania, mai ales in contextul in care pretul carburantilor s-a scumpit. Astazi o sa vorbim despre un barbat din Baia Mare, care sustine ca si-a montat pe masina o inventie inedita.

Un instructor auto din Baia Mare si-a prezentat mandru noua inventie pe care si-a pus-o pe masina personala, un model Dacia Logan. Florin Calauz sustine ca si-a montat pe masina o instalatie care functioneaza pe baza de apa, iar consumul de carburant i-a scazut drastic.

Mai mult, dupa ce instalezi acest echipament, condumul de combustibil scade cu 40 – 50 % la motoarele cu benzina, motorina si GPL. Potrivit ziaruldebaiamare.ro, cu 1 litru de apa plus hidroxid de sodiu parcurgi cu masina 10.000 de kilometri.

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorina pot face drumul din Baia Mare pana la Constanta, dus-intors si din nou pana la malul marii”, a declarat mandru instructorul auto.

Cum ar functiona?

“Vorbim de apa plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidoliza apei, realizeaza hidrogen care merge la galeria de admisie si oxigenul va iesi pe teava de esapament, scazand poluarea. Hidrogenul prin ardere dezvolta o putere calorica mai mare de sase ori fata de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, in acest fel crescand si puterea motorului, scazand consumul de carburant pentru ca in ardere se foloseste hidrogen”, a mai declarat Florian Calauz.

loading...