Multi romani se intreaba ce ii asteapta atunci cand vor iesi la pensie. Cei de la CFA Romania au facut un calcul interesant si util. Acesta se aplica pentru romanii care intra acum in campul muncii si care vor cotiza timp de 35 de ani.

Ce pensie veţi avea la un salariu lunar de 4.000 de lei net

CFA Romania reprezinta o asociatie a analistilor financiari certificati international. Are ca membri si reprezentanti ai administratorilor de pensii private. Acestia au facut public acest calcul, din care rezulta ca ati putea primi lunar un total de 1.630 lei, conform celor de la zf.ro.

De unde vin, de fapt, acesti bani

Din aceasta suma, conform aceluiasi calcul, 1.080 de lei provin de la Pilonul 1, reprezentat de sistemul public de pensii. 545 de lei vin de la fondul de pensii private, adica Pilonul II. Conform FA, asta presupune o contributie de 3,75 la suta din salariul brut catre Pilonul II

Cine este, de fapt, barbatul cu cea mai mare pensie din Romania

Gheorghe Balasoiu este barbatul care a ajuns sa incaseze o pensie record din partea statului roman. Acesta primeste lunar in cont nu mai putin de 73.890 lei brut/luna, adica 66.701 lei net.

In varsta de 73 de ani, Balasoiu a fost de meserie procuror si sef de penitenciar. A ales sa investeasca o parte din avere intr-o vila impresionanta, aflata in apropiere de Pitesti, intr-un sat, conform wowbiz.ro.

Suma uriasa pe care o incaseaza lunar fostul procuror depaseste cu mult pana si pensia pe care o incaseaza lunar Ion Iliescu. Intre timp, multi artisti ai tarii se plang ca au ajuns sa primeasca pensii rusinoase,

Printre ei se numara si Maria Ciobanu, cea care a avut norocul unor venituri suplimentare, pentru ca pensia ei nu i-ar fi ajuns sa se intretina nici macar o luna.

loading...