Autoritatile americane au facut anuntul bomba! Care este ingredientul banal care ar putea disparea din restaurante in viitor?

Este vorba despre un aliment extrem de nociv pentru organism, dar pe care toata lumea in consuma aproape zilnic. Uneori, il mancam chiar fara sa ne dam seama, pentru ca se afla in compozitia multor produse din comert.

Ingredientul banal care ar putea disparea din restaurante

FDA, federatia americana responsabila cu reglementarile din domeniul alimentar, trage un semnal de alarma. Cere de urgenta reprezentantilor din industrie, inclusiv restaurantelor, sa reduca cat mai rapid cantitatile de sare din produse.

In ultimii ani, au aparut tot mai multe cazuri de boli grave provocate de consumul excesiv al acestui ingredient banal. Mai mult decat atat, cei de la FDA privesc aceasta problema ca pe o adevarata pandemie in plina dezvoltare.

Conform noilor cerinte ale autoritatilor americane, este nevoie sa se reduca in total consumul de sodiu cu pana la 12% in urmatorii doi ani si jumatate.

„Limitand utilizarea unor ingrediente periculoase, precum sarea, putem preveni aparitia bolilor cardiovasculare. Acestea iau anual vietile a sute de mii de oameni anual si costa sistemul de sanatate miliarde”, este anuntul FDA, conform CBS News.

Ramane de vazut daca si restul tarilor vor urma si vor respecta aceste recomandari oficiale. Conform specialistilor, marea majoritate a sarii consumate zilnic provine din alimentele procesate, dar si din cele din restaurante. Insa, FDA ii mai atentioneaza pe producatori ca reducerea cantitatilor respective nu va insemna cresterea continutului de zahar sau al grasimilor, pentru a compensa aroma.

Citeste si:

Descoperirea care schimba istoria! Ce mancau si beau, de fapt, oamenii in urma cu 2700 de ani

Cum faci friptura mai buna decat la restaurant. Trucul secret pe care bucatarii nu vor sa il cunosti

Cat de toxica este carnea, de fapt. Cand devine nociva pentru organism

Cele mai utile trucuri cu sare. Fac minuni in baie si in bucatarie

loading...