Oamenii de stiinta au descoperit cum iti influenteaza luna plina somnul. Multe persoane se plang ca nu pot dormi asa cum trebuie atunci cand are loc un astfel de eveniment astral, iar acum exista o explicatie pentru aceasta situatie.

In fiecare luna a anului, apare cate o super luna plina. Acestea poarta niste nume transmise din generatie in generatie. Acum, in luna octombrie, pe data de 20, a aparut pe cer Luna plina a Vanatorului. Ea si-a primit denumirea aceasta deoarece straluceste pe cer chiar in perioada ideala pentru activitatea vanatorilor.

Cum iti influenteaza luna plina somnul

De 12 ori pe an apar lunile pline, iar noptile in care se intampla acest lucru sunt unele dificile pentru multe persoane. Care este, de fapt, motivul? Inbaal Honigman, expert in somn si astrolog, precum si alti specialisti din stiinta, cred ca au gasit explicatia.

Se pare ca acest fenomen nu afecteaza doar natura inconjuratoare, ci si organismul uman. Luna are o influenta mai mare asupra planetei Pamant decat cred multi. Se pare ca sunt cel putin trei modalitati in care iti afecteaza somnul in acele nopti, provocand aparitia insomniei lunare, conform The Mirror.

In primul rand, poate dura cu pana la 5 minute mai mult sa adormi. Conform unui studiu al somnului, realizat de oamenii de stiinta din Elvetia, in timpul unei luni pline corpul este afectat din cauza ca el contine pana la 70% apa. Daca satelitul Terrei este capabil sa mute oceane este evident ca si organismul nostru resimte influenta lui.

In al doilea rand, nu doar ca adormi mai greu, ci si dormi mai putin cu pana la 20 de minute. In acele nopti, scade nivelul melatoninei, hormonul pe care corpul nostru il produce in mod natural in timpul noptii.

In al treilea rand, profunzimea somnului se reduce cu pana la 30%. Asadar, adormim mai greu, dormim mai putin si mai prost intr-o noapte cu luna plina. Asta chiar daca nu ne-am schimbat cu nimic ritualurile de seara.

De aceea, multe persoane se trezesc obosite dupa o astfel de noapte, in loc sa aiba energie. Anul acesta mai sunt doua super luni, in data de 19 noiembrie si in data de 19 decembrie.

Citeste si:

Luna Plina a Vanatorului. Cum ne influenteaza. Ritualuri si superstitii

Luna Albastra – care este explicatia pentru fenomenul bizar, vizibil pe cerul Romaniei

Luna Capsuna – fenomen rar pe cerul Romaniei. Ce inseamna, de fapt

Horoscop dragoste. Cele mai loiale zodii. Cine este familist convins

loading...