Se pare ca oamenii de stiinta au facut acum descoperirea care schimba istoria asa cum o stiam noi! S-a descoperit ce mancau si ce beau, de fapt, oamenii care traiau in urma cu aproape trei milenii.

Cercetatorii au fost si ei uluiti cand si-au dat seama ce se afla intr-o zona in care au locuit minerii din Alpi in Austria. Ei se ocupau cu sapatul dupa sare si se pare ca aveau un meniu la care nu se astepta nimeni.

Descoperirea care schimba istoria! Ce mancau si beau oamenii in urma cu 2700 de ani

Dupa ce au fost gasite niste excremente fosilizate in acea zona, oamenii de stiinta au inceput sa le analizeze, incercand sa afle ce regim alimentar aveau, de fapt, stramosii nostri.

Cand ne gandim la oamenii care traiau in urma cu cateva mii de ani avem tendinta sa ni-i imaginam drept simpli. Insa, se pare ca acest lucru nu este deloc adevarat.

Conform dovezilor din mina Hallstatt, se pare ca localnicii de atunci erau suficient de avansati tehnologic incat sa foloseasca in mod intentionat procesul de fermentare al alimentelor.

„Este ceva foarte sofisticat in opinia mea. Nu ma asteptam sa aflu asta”, a declarat Frank Maixner, un microbiolog de la Eurac Research Institute din Bolzano, Italia.

El este cel care a si facut raportul oficial in urma acestor descoperiri neasteptate, conform The Guardian. Stramosii nostri preparau si consumau constant branza si bere.

„Devine tot mai clar ca oamenii preistorici aveau niste practici culinare sofisticate. De asemenea, ei foloseau si metode complexe de procesare a alimentelor, precum si tehnici de fermentare.

Acestea au jucat un rol important in istoria culinara a umanitatii, in timpurile stravechi”, a declarat si Kerstin Kowarik, de la Muzeul de Istorie Naturala, din Viena.

Citeste si:

Comoara lui Decebal. Cea mai mare comoara descoperita in Romania. A intrat în istorie

Cel mai vechi oras din lume: adevarul despre povestea din Biblie. Ce s-a intamplat, de fapt, cu Ierihon

Simbolurile stranii de pe masinile din Romania: ce semnificatie au de fapt

Comoara gasita de un somer intr-o padure din Buzau. I-a schimbat viata descoperirea din pamant

loading...