Bugetarii din Romania au beneficiat, pana in anul 2020, de vouchere de vacanta. In anul 2021, cei care lucreaza la stat nu au mai primit tichete, dar guvernul a prelungit perioda de valabilitate pentru cele nefolosite in anul 2020, cand situatia mondiala ne-a obligat sa stam in case.

Avand in vedere situatia epidemiologica din Romania, valul 4 va lovi din nou si industria turimsului! Ultimele vouchere de vacanta, pentru care s-au platit impozite, ar putea ramane nefolosite deoarece expira la 31 decembrie 2021.

Bugetarii nu au mai primit in 2021 vouchere de vacanta, dar guvernul a prelungit valabilitatea celor nefolosite in anul 2020, cu promisiunea ca vor incasa anul viitor si restantele din acest an.

In prezent, Romania se confrunta cu o criza epidemiologica si s-ar putea inchide localitate cu localitate, iar banii pentru care bugetarii au platit deja impozite ar putea ramane nofolositi. Voucherele de vacanta neutilizate pana pe 31 decembrie 2021 se vor anula.

Potrivit ultimelor statistici, rezervarile cu vouchere de vacanta au crescut cu 34 % in acest an. Dar au ramas un numar considerabil de astfel de tichete nefolosite. Valoarea totala a tichetelor este de 1450 de lei, iar filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Vanzarea tichetelor este interzisa, iar folosirea lor se face doar pe baza actului de identitate. Fiecare angajat care a beneficiat de vouchere de vacanta poate alege agentia, hotelul sau pensiunea unde se va caza de pe teritoriul Romaniei. Un aspect important este acela ca beneficiarul trebuie sa verificedaca unitatea de cazare aleasa este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanta pe care le-a primit.

Voucherele de vacanta pot folosi pentru plata cazarii, cat si pentru alte servicii turistice, precum masa sau transportul.

loading...