Maseaua de minte este una dintre cele mai pacatoase probleme pentru multi. Ne chinuie cand apare, apoi cauzeaza multe probleme, motiv pentru care unii dentisti ne recomanda sa o scoatem.

Insa, pana cand se va lamuri misterul ei legat de necesitatea de a o pastra versus recomandarea de a o elimina din cavitatea bucala, specialistii au reusit sa descifreze o alta dilema legata de maseaua de minte.

De ce maseaua de minte apare atunci cand suntem aproape adulti?

Noi, ca oameni, avem nevoie de mult timp sa ne dezvoltam fizic si mental. Printre maimutele de dimensiuni mari, doar cimpanzeii se apropie de noi ca interval de timp necesar pentru salturile in evolutia organismului si a inteligentei.

Insa, chiar si ei sunt gata sa isi foloseasca toata dantura atunci cand ajung la maturitatea sexuala. In cazul Homo Sapiens, ultimii dinti apar cand individul este aproape adult.

Misterul molarilor de minte este unul dificil de rezolvat, in pofida importantei lor in studiul evolutiei umane. Insa, cercetatorii de la Universitatea Arizona din SUA sustin ca acum au gasit raspunsul, conform Science Alert.

„Unul dintre misterele evolutiei biologice a umanitatii este aceasta aparitie a maselelor de minte. Se pare ca maxilarele noastre cresc foarte incet. In combinatie cu forma fetei umane, apar anumite intarzieri in dezvoltarea mecanica.

Tocmai de aceea, trebuie intai ca maxilarul nostru sa permita suficient spatiu pentru a aparea si ultimele elemente pentru o dantura completa”, afirma Gary Schwartz, unul dintre specialisti.

Etapele principale ale evolutiei danturii noastre au loc in jurul varstelor de 6, 12 si 18 ani. Spre deosebire de noi, cimpanzeii evolueaza mai rapid, in jurul varstelor de 3, 6 si 12 ani.

Citeste si:

Pasta de dinti naturala. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Boala de care sufera Gabriela Cristea. Diagnosticul pus de medici

Fetita care s-a nascut cu un dinte. Ce a patit dupa doar 12 zile

A folosit zilnic guma de mestecat. Efectele au fost devastatoare pentru sanatate

loading...