Craterul Jezero de pe Marte le-a rezervat o surpriza uriasa oamenilor de stiinta! Ce descoperire incredibila au facut acum specialistii NASA?

Cele mai noi imagini de pe Planeta Rosie au dezvaluit modul in care apa a modelat peisajul in urma cu miliarde de ani. De asemenea, putem sa descoperim in acest fel dovezi ale prezentei vietii pe Marte in trecut, sustine un nou studiu.

Craterul Jezero de pe Marte, descoperire incredibila!

In luna februarie, Perseverance, robotul trimis de NASA pe Planeta Rosie, a aterizat in Craterul Jezero. Cercetatorii banuiau ca pe aici a trecut odinioara un rau. Acesta a depozitat aici sedimente intr-o zona vizibila chiar si din spatiu.

Studiul publicat zilele aceasta include analiza amanuntita a fotografiilor facute de Perseverance pe stancile care faceau odinioara parte din aceasta delta. Straturile din ele ne dezvaluie modul in care ea s-a format.

Amy Williams, astrobiolog in cadrul NASA, a lucrat cu echipa ei din Florida. Ea a facut o serie de descoperiri incredibile despre locul misteros de pe Marte, conform Science Alert.

Se pare ca exista o multime de asemanari intre stancile de acolo si cele de pe Pamant, din zonele in care raurile formeaza delte.

Forma celor trei staturi inferioare indica prezenta unui curs constant de apa. Marte era suficient de calda si umeda incat sa se intample acest lucru, in urma cu aproximativ 3,7 miliarde de ani, se arata in studiul NASA.

Straturile superioare includ bolovani mai mari de un metru in diametru. Au fost imprastiati cel mai probabil de inundatii violente. Insa, oamenii de stiinta se vor concentra pe straturile de jos, de sediment fin. Asa vor putea descoperi dovezile existentei vietii pe Marte.

Citeste si:

Ultima profetie a Babei Vanga. Ce spune despre viitorul omenirii

Alimentul miraculos. Care va fi, de fapt, hrana viitorului

Cum arata, de fapt, Soarele de aproape. Detaliul neasteptat vazut de specialisti, in imagini

Cum se vede Bucurestiul din spatiu, de la 432 km inaltime

loading...