Ultimul rege al Frantei suferea de autism. Cel putin asa sustine o scriitoare americana, Nancy Goldstone. Impactul pe care l-a avut aceasta afectiune asupra vietii Regelui Soare, cum era cunoscut Ludovic al XVI-lea, a fost unul urias.

Din aceasta cauza, a ajuns sa aiba probleme in intimitate cu sotia sa, Maria Antoaneta. Drept urmare, era si vulnerabil in fata celor din jurul sau, care il manipulau asa cum voiau, pentru ca regele era prea rusinat de esecurile din plan personal pentru a se mai putea impune pe plan politic.

Ultimul rege al Frantei, Ludovic al XVI-lea, suferea de autism

A fost ultimul rege inainte de Revolutia Franceza. De asemenea, a fost unicul in aceasta functie care a sfarsit executat, murind la varsta de 38 de ani, in anul 1793.

Nancy Goldstone sustine ca problemele acestuia au inceput inca de la nastere. Mai mult decat atat, ea a adaugat ca diagnosticul ar fi fost de ASD, o afectiune necunoscuta la acea vreme.

Poate cauza aparitia mai multor simptome, incluzand problemele cu interactiunile sociale si comunicarea, dificultati in intelegerea emotiilor celor din jur, precum si paternuri fixe si repetitive de gandire si miscare fizica, conform Daily Mail.

Cu toate ca era extraordinar de inteligent, onest si cu intentii bune, Regele Soare era incapabil sa priveasca pe cineva in ochi. Nu putea „citi” sentimentele celor din jur, vorbea rar si cu un ton bizar, plangea cand era intr-o situatie stresanta si, cl mai important, nu a reusit sa inteleaga cum trebuie sa faca dragoste cu tanara lui sotie timp de cinci ani de la ziua nuntii.

Cu toate ca Maria Antoaneta a fost invinuita de multi pentru ca ar fi fost principala persoana care l-ar fi influentat pe rege, se pare ca adevarul era cu totul altul. Mai multi ministri din preajma regelui s-au ascuns in spatele acestui pretext pentru a nu se descoperi marsaviile prin care il controlau pe Ludovic al XVI-lea, in interesul lor propriu.

Citeste si:

Ce pensie avea, de fapt, Regele Mihai. Nu i-ar fi ajuns nici pentru o luna

Bancul preferat al lui Nicolae Ceausescu. Radea in hohote de fiecare data cand il auzea

Cum il poreclisera romanii pe Ceausescu, in secret. Documentul care dezvaluie tot

Alimentul de baza al dacilor. Ce boli poti trata cu „puterea calului”

loading...