Cel mai vechi oras din lume este considerat Ierihon. Acum s-a aflat adevarul despre povestea din Biblie, in care este mentionat acest loc. Se pare ca oamenii de stiinta au aflat ce s-a intamplat, de fapt, cu asezarea aceasta.

In urma cu circa 3.500 de ani in urma, exista un oras antic, aproape de Ierihon. Astazi, acesta se numeste Tall el-Hammam. Fara sa se astepte la asa ceva, locuitorii au fost ucisi intr-o clipita. Cum a fost posibil asa ceva si care este legatura cu cel mai vechi oras din lume? Va explicam imediat.

Cel mai vechi oras din lume: adevarul despre povestea din Biblie

Asezarea din apropierea Ierihonului a fost lovita de un asteroid urias, cu o forta care este echivalentul a 1.000 de bombe de la Hiroshima. Acesta s-a indreptat spre cladiri cu o viteza uriasa, de 61.000 km/ora. Bietii oameni nici nu au stiut ce i-a lovit!

Asteroidul a explodat in aer la aproximativ 4 kilometri deasupra orasului. Cei care au privit evenimentul au orbit imediat. In doar cateva secunde, temperatura aerului a crescut la peste 2.000 de grade Celsius.

Hainele si lemnele au luat foc instantaneu. Sabiile si metalul a inceput sa se topeasca. In doar cateva clipe, totul ardea. A urmat apoi unda de soc cauzata de explozie, care a avut o viteza de peste 1.200 de kilometri la ora, mai puternica decat orice tornada inregistrata vreodata pe Terra.

Toti cei 8.000 de locuitori din oras au murit, la fel si animalele. Dupa un minut, unda a izbit in plin orasul biblic Ierihon, aflat spre Vest, la o distanta de 22 de kilometri fata de locul in care a avut loc explozia asteroidului, conform Science Alert.

Cu toate ca pare un scenariu apocaliptic de la Hollywood, oamenii de stiinta au strans, in sfarsit, dovezile care arata cum s-a petrecut totul. A fost insa nevoie de aproape 15 ani de sapaturi, dar si de ajutorul a sute de persoane. Mai mult decat atat, toate obiectele gasite in zona au fost analizate de zeci de specialisti, din SUA, Canada si Cehia.

Citeste si:

Ce inseamna cuvantul Amin. De ce il rostim, de fapt, la sfarsitul rugaciunilor

Simbolurile stranii de pe masinile din Romania: ce semnificatie au de fapt

Rugaciunea Tatal nostru s-a modificat. Care este varianta actuala

Ce este tamaia. Ce folosesc, de fapt, preotii in loc de rasina sfanta

loading...