Gradinitele din Finlanda au facut un experiment cu rezultate uluitoare! Si-au construit propriile „paduri”, apoi s-a observat ca acest proiect a schimbat sistemele imunitare ale copiilor. Astazi va explicam cum a fost posibil acest lucru.

Se pare, conform oamenilor de stiinta, ca o singura luna in care micutii se joaca zilnic intr-un spatiu verde, la aer curat, este suficienta pentru ca sistemul lor imunitar sa se schimbe vizibil.

Gradinitele din Finlanda au schimbat sistemele imunitare ale copiilor

Initial, in cadrul acestui experiment, angajatii din gradinite au plantat o peluza, dar si arbusti tipici de padure. Ulterior, le-au dat voie copiilor sa se joace liber, sa atinga tot ce era in jurul lor, iar rezultatele au aparut in doar o luna.

Se pare ca toti copiii care au participat au fost mai sanatosi comparativ cu cei din gradinitele urbane, care se joaca doar pe asfalt sau ciment. S-au facut si analize de sange care au demonstrat stiintific observatiile celor implicati in cadrul proiectului din Finlanda.

Au mai fost facute si alte teste in trecut in care a fost analizata legatura dintre spatiul verde si functionarea sistemului imunitar, insa nu era foarte clar daca exista cu adevarat o legatura intre ele. Acest experiment din Finlanda este primul in care natura este folosita pentru a manipula si modifica in mod direct sistemul imunitar al copiilor, conform Science Alert.

Ramane de vazut in ce mod vor fi utilizate rezultatele acestor teste, insa concluziile sunt unele deosebit de interesante.

Citeste si:

Un baietel de 3 ani a fost gasit, dupa ce s-a pierdut timp de trei zile prin padure

Romania: Animal extrem de rar, surprins de camerele de supraveghere instalate intr-o padure

Comoara găsită de un șomer într-o pădure din Buzău. I-a schimbat viața descoperirea din pământ

Satul unic in lume din Romania, cu un drum de 2 km de marmura. Mai are un singur locuitor

loading...