Veste buna! Se pare ca gheparzii se vor intoarce in India. Au trecut 70 de ani de cand au fost vanati pana la disparitie de catre conducatorii tarii, dar si de catre vanatorii britanici.

Din fericire, autoritatile au planuri mari pentru a reintegra cel mai rapid animal de pe planeta in ecosistemul indian. Mai multe exemplare vor fi aduse din Africa de Sud si Namibia si vor fi mutate in Parcul National Kuno.

Gheparzii se vor intoarce in India. Au trecut 70 de ani de cand au fost vanati pana la disparitie

Autoritatile din New Delhi incearca de ani de zile sa readuca aceste animale in tara, dar a primit reactii negative. Inclusiv o instanta a decis ca ghepardul african nu se poate adapta vietii naturale din India. Insa, anul trecut, Curtea Suprema a anulat aceasta decizie si le-a dat dreptul cercetatorilor sa faca acest lucru.

„In prima faza, intre 12 si 15 gheparzi vor sosi in tara noastra anul acesta sau la inceputul anului 2022. In urmatorii 4-5 ani, vor mai veni 40-50 de exemplare”, a declarat Gaurav Khare, purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului din India, conform The National News.

Noul habitat al felinelor salbatice este unul vast, acoperind mai bine de 340 de kilometri patrati, pentru a le permite sa alerge cu viteza lor fenomenala. Un ghepard poate atinge pana la 120 de kilometri pe ora. De asemenea, pe aceasta suprafata, vor putea vana caprioare si antilope alaturi de circa 200 de leoparzi indieni.

De asemenea, autoritatile locale mai iau si alte masuri pentru a proteja exemplarele aduse din Africa. S-a inceput o masiva campanie de vaccinare a cainilor vagabonzi din apropierea parcului national. Acest lucru se va intampla in aproximativ 400 de sate si este necesar pentru ca gheparzii sa nu ia vreo boala periculoasa care i-ar putea imbolnavi grav sau chiar ucide.

Citeste si:

Orașul din România unde se trăiește mai bine decât în Miami sau Los Angeles! Bucureștiul, întrecut de orașe din India

Care sunt cele 7 chakre. Ce semnificatie au, de fapt

Cine este, de fapt, cea mai bogata romanca. L-a depasit si pe Ion Tiriac. Cu ce se ocupa Anca Neascu

Adevarul despre Osho. Cine a fost, de fapt, idolul a milioane de oameni

loading...