Se pare ca testamentul Printului Philip va fi tinut secret timp de cel putin 90 de ani. Decizia a fost luata de o instanta britanica, iar motivul este unul surprinzator.

Daca initial se credea ca autoritatile britanice au luat aceasta hotarare pentru ca ar fi ceva de ascuns fata de public, adevarul este cu totul altul.

Testamentul Printului Philip, tinut secret timp de 90 de ani

Se pare ca, de mai bine de 100 de ani, Casa Regala Britanica functioneaza dupa o regula clara: in cazul in care moare un membru al familiei, atunci testamentul acestuia va fi sigilat, nefiind disponibil pentru o inspectie publica, asa cum se intampla in cazul persoanelor obisnuite.

Se pare ca in acesti 90 de ani va avea loc un proves privat, iar in cadrul lui se va decide daca acest testament poate fi sau nu deschis. In cazul actului lasat in urma de Printul Philip, discretia este menita si sa apere demnitatea si reputatia Reginei Elisabeta.

Sedinta judecatoreasca speciala in care s-au luat la cunostinta toti factorii necesari pentru luarea unei decizii a avut loc in luna iulie a acestui an, in privat, informeaza Standard.

Plecarea ducilor de Sussex din Marea Britanie a zguduit din temelii Casa Regala. Mai mult decat atat, Harry si sotia lui au fost considerati de multi englezi drept responsabili din punct de vedere moral pentru decesul Printului Philip. Acesta a fost extrem de afectat de decizia nepotului sau, fapt care i-ar fi agravat problemele de sanatate.

Citeste si:

Regina Elisabeta si Printul Philip. Cum a inceput, de fapt, povestea de iubire dintre cei doi

Printul Philip, dezamagit de Harry si Meghan Markle. Decizia luata de sotul Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta mananca bananele cu furculita. Adevarul despre acest obicei culinar bizar

Printul Harry si Meghan Markle, oferta neasteptata pentru Regina Elisabeta a II-a. Ce i-au propus in secret

loading...