O noua descoperire facuta de oamenii de stiinta da peste cap ce se stia pana acum! O piele rara de dinozaur fosilizat i-a uimit pe cercetatori si ne dezvaluie cum aratau, de fapt, faimoasele carnivore.

„Pielea de dinozaur era mai diversa decat am crezut initial”, au afirmat cei care au facut descoperirea. Se pare ca pradatorii din America de Sud aveau pielea acoperita cu solzi si „spini”.

O piele de rara de dinozaur fosilizat i-a uimit pe specialisti. Ce ne dezvaluie

Se pare ca aceasta bucata de piele este foarte bine conservata si apartine unuia dintre cei mai stranii dinozauri carnivori care au existat pe planeta. Este complexa si formata din mai multe tipuri de solzi si de „spini”.

In mod normal, toate partile corpului unui dinozaur se descompun usor, spre deosebire de oase. Din aceasta cauza, avem si atat de putine dovezi ale existentei lor, sub forma de fosile.

Tocmai de aceea, oamenii de stiinta care au gasit acest specimen in anul 1984, in Patagonia (Argentina), au fost socati de descoperirea facuta.

Exemplarul despre care este vorba este unul care apartine Carnotaurus sastrei. Este cunoscut drept stramosul pasarilor, un dinozaur care mergea pe doua picioare.

Cu ajutorul acestei mostre gasite, cercetatorii au putut sa descrie in detaliu, pentru prima oara in istorie, cum arata pielea din zona umerilor, a toracelui, a cozii si chiar a gatului, in cazul animalului respectiv.

„Daca ne uitam la pielea de pe umeri, burta si coada, descoperim ca pielea acestui dinozaur era mult mai diversa decat am crezut initial. Aceste forme in forma de cilindru sunt distribuite aleator pe piele si sunt inconjurate de o retea de solzi in forma de diamant”, afirma Christophe Hendrickc, conform Independent.

Citeste si:

Descoperire istorica, veche de 120 de milioane de ani. Studiul care schimba ce stiam pana acum

Descoperirea făcută în munții din România despre care nimeni nu vorbește

Descoperirea facuta in Marea Neagra de care vorbeste toata Europa. Adevarul despre litoralul romanesc

Descoperirea facuta in Romania cu ajutorul satelitului. Imaginile care fac inconjurul lumii

loading...