Efectele incalzirii globale continua sa ii surprinda chiar si pe oamenii de stiinta. Astazi iti explicam cum influenteaza, de fapt, valurile de canicula comportamentul uman. In urma cu aproape un deceniu, Meenu Tewari a observat pentru prima data acest lucru.

Se afla in vizita intr-o fabrica, dar ceea ce a vazut in acea zi a fost doar inceputul unor studii importante pentru societate. Pe unul dintre etajele cladirii, nu mai era nici urma de muncitor. Erau doar masinarii, in timp ce angajatii stateau sa isi revina intr-un loc cu umbra.

Efectele incalzirii globale. Cum influenteaza, de fapt, valurile de canicula comportamentul uman

Din cauza temperaturilor exagerate, unii dintre oameni au ajuns sa se simta rau sau chiar sa lesine, avea sa afle Meenu Tewari. De aceea, conducerea companiei a decis ca acestia sa vina mai devreme la munca si sa plece mai tarziu. Astfel, ei se puteau odihni in intervalul in care canicula facea ravagii.

Din punct de vedere fizic, organismul uman nu este facut sa suporte temperaturi mai mari de 35 de grade Celsius. Cu atat mai putin, in conditiile in care canicula este combinata cu umiditatea din aer. Se pare ca acest lucru poate influenta negativ inclusiv modul in care oamenii se comporta sau felul in care duc la bun sfarsit ceea ce au de facut.

Conform studiilor facute in ultimii ani, persoanele care muncesc in astfel de conditii se descurca mult mai greu pana si atunci cand vine vorba despre invatarea unor lucruri noi. Iar comportamentul lor tinde sa duca spre unul irascibil, chiar agresiv.

Efectele nebanuite ale valurilor de caldura care afecteaza tot mai des planeta duc, cu timpul, la dificultati economice. Tarile cel mai des lovite de acestea au deja o populatie majoritar saraca. Scazand productivitatea si crescand tendinta oamenilor de a deveni agresivi, apar probleme de ordin social pe care putini le-ar fi prevazut in urma cu cateva decenii, afirma specialistii conform Science News.

Citeste si:

Nicolae Ceausescu si canicula. Ce facea dictatorul in zilele toride de vara

Trucuri canicula. Cum sa te racoresti daca nu ai aer conditionat

TOP 5 bauturi racoritoare pentru vara. Sunt perfecte pe timp de canicula

Alimente recomandate pe canicula. Ce este bine sa mananci vara

loading...