Multa lume s-a intrebat de ce boala suferea Ivan Patzaichin. Marele nostru campion a murit, dupa ce a stat timp de 3 luni in spital. Din pacate, organismul lui a cedat, iar canotorul s-a stins la doar 71 de ani.

Ca un adevarat luptator, Ivan s-a chinuit in tacere, in spital. A stat internat in ultimele luni in Spitalul Elias. A incercat sa fata cu succes unei maladii necrutatoare, dar a pierdut in fata acesteia. Familia lui este distrusa de durere, iar romanii il plang pe cel pe care il priveau ca pe un zeu al apelor.

De ce boala suferea Ivan Patzaichin. Este incurabila si l-a ucis la doar 71 de ani

Din pacate, boala de care a suferit canotorul este una care ucide anual sute de mii de oameni: cancer la stomac, conform Fanatik. Se pare ca a fost diagnosticat in luna aprilie, dar boala l-a ucis rapid, in doar cateva luni.

Familia lui Ivan a postat un mesaj scurt pe Facebook, prin care s-a anuntat decesul acestuia: „Ivan a plecat. Si nu se mai intoarce. Familia”. Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara. A castigat medalii in anii: 1968, 1972, 1980 si 1984.

„E legenda… un CampiOM s-a transformat in stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simt si al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat inapoi inzecit si a inspirat oamenii sa traiasca frumos.

Dincolo de medaliile stralucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM daruit si generos. Drum lin, Ivan! Vesnic in inimile noastre! Condoleante familiei! Dumnezeu sa il ierte si sa odihneasca!”, au transmis si reprezentantii COSR, pe Facebook.

Citeste si:

Cine este sotia lui Ivan Patzaichin. Au fost casatoriti timp de 45 de ani

De ce boala sufera Corina Danila. Nu are leac si se va chinui tot restul vietii

Boala secreta a Printesei Diana. Dureros ce ii spunea Printul Charles

loading...