Se anunta un dezastru total pentru milioane de romani! A fost facut anuntul momentului despre pensii. Ce avertizeaza acum specialistii BNR? Se pare ca vin vremuri foarte grele.

Se pare ca natalitatea a scazut la cote alarmante si pune intr-un mare pericol sistemul de pensii. O alta cauza a catastrofei economice este si migratia. Conform lui Cristian Popa, economist si membru in Consiliul de Administratie al BNR, milioane de romani trebuie sa isi stranga singuri economiile pentru perioada in care vor iesi la pensie.

BNR a facut anuntul momentului despre pensii

Specialistii ne avertizeaza si ne anunta ca urmeaza sa apara probleme uriase cu finantarea sistemului de pensii din Romania. Problema se accentueaza an de an. Nu sunt semne ca s-ar opri emigrarea in masa a romanilor. Natalitatea a ramas si ea in scadere. Asadar ingrijorarea creste cand vine vorba de resursele financiare pentru milioane de viitori pensionari.

„Cred ca demografia este o mare problema. Este o opinie personala, ca analist cred ca demografia e o mare problema cand vine vorba de pensii, spre exemplu. Imbatranim, emigram, tinerii care ar trebui sa intre in campul fortei de munca se duc in alte tari pentru a munci si asta creste „bulgarele”.

Generatiile noastre vor avea o problema mult mai mare pentru finantarea pensiilor. Daca nu economisim pentru a avea niste venituri la pensionare, cu cat facem bulgarele mai mare, cu atat vom avea o problema mai mare in viitor. Se vede, datele INS arata foarte clar ca Romania va ajunge la sub 14 milioane de locuitori”, a declarat Cristian Popa, economist si membru in Consiliul de Administratie al BNR, conform Digi24.

In aceasta perioada, milioane de romani care au iesit deja la pensie asteapta sa se recalculeze veniturile lor, incasate lunar de la stat. Daniel Baciu, presedintele Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) a anuntat ca autoritatile incearca sa repare problemele din actuala lege a pensiilor.

loading...