A inceput anotimpul in care gospodarii au mult de munca. Esti curios sa afli ce legume se planteaza toamna? Astazi iti explicam cum poti avea o gradina bogata in primavara. Cu siguranta, anul viitor iti vei multumi pentru efortul depus in aceste trei luni.

Toamna este un anotimp al roadelor. Se culeg fructele de sezon, iar pamantul se pregateste pentru iarna. Acum se curata si se intretin gradinile, iar campul asteapta sa fie arat si insamantat pentru a da iar grane bogate. Unii gospodari prefera sa planteze inca de pe acum unele legume, iar noi iti spunem care sunt acestea, dar si cand este momentul potrivit.

Ce legume se planteaza toamna. Asa vei avea o gradina bogata primavara

In luna septembrie, se planteaza ceapa verde, salata, spanacul si macris. Tot in aceasta luna, se pot cultiva ridichiile si mazarea. Atentie insa! Daca doriti sa aveti niste ridichii sanatoase in primavara, este musai sa folositi pamantul care se dreneaza usor. Acesta trebuie sa fie sarac in azot si bogat in potasiu. Le puteti fertiliza cu putina cenusa, iar peste doar 35 de zile le puteti recolta. Nu le lasati mai multe zile, pentru ca devin iuti si isi pierd aspectul neted.

Tot in luna septembrie, se poate cultiva spanacul. Chiar daca iese rapid la suprafata, se poate recolta de mai multe ori. Este extrem de rezistent la temperaturile scazute si se poate pastra pana in primavara daca planta are deja mai multe frunze, atunci cand da frigul.

Ce legume se planteaza toamna? Acum se planteaza si mazarea, dar este nevoie de clopote de sticla sau plastic, altfel nu rezista. Trebuie sa evitati gunoiul de grajd ca ingrasamant in acest caz. Este de preferat sa apelati la ingrasaminte pe baza de potasiu si fosfor, conform casepractice.

In luna octombrie, este timpul potrivit pentru cultivarea urmatoarelor plante leguminoase: usturoi verde, ceapa verde, salata, spanac si loboda. Toate sunt extrem de rezistente peste iarna si iti vor asigura o recolta timpurie bogata, in primavara. Sparanghelul, morcovul, patrunjelul, ceapa, usturoiul si mazarea merg plantate chiar si in luna octombrie. Tot atunci, poti pune in pamant si hreanul.

loading...