ANAF pregateste o lovitura fara precedent pentru milioane de romani! Care este, de fapt, decizia luata acum de autoritati? Toti cei vizati de aceasta masura oficiala vor fi afectati grav, daca au facut o greseala care ii poate costa scump.

Se pare ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala va emite numeroase decizii de impunere pentru persoanele fizice care au desfasurat activitati independente, profesii libere sau au obtinut venituri din drepturile de proprietate intelectuala, in anul 2020.

Daca cei care au obtinut venituri din astfel de activitati, si nu au depus declaratiile de impunere conform Ordinului ANAF nr. 1251/2021, vor fi taxati scump! Consultantul Adrian Benta a anuntat ca cei care au declarat pe timpul pandemiei ca li s-a redus activitatea si au beneficiat de indemnizatii pentru somaj tehnic, vor fi supusi taxarii fiscale.

ANAF, lovitura fara precedent pentru milioane de romani!

„Pe parcursul anului trecut, cand aceste persoane fizice au declarat ca li s-au redus activitatea, aceste persoane au beneficiat, conform legislatiei specifice de indemnizatii pentru somaj tehnic sau alte forme de indemnizatii suportate de bugetul fondului pentru somaj. Aceste indemnizatii sunt supuse impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii”, a anuntat consultantul fiscal Adrian Benta, conform Evz.

Daca aceste persoane nu au depus declaratia unica privind impozitul pe venit si asigurarile sociale, care a avut ca termen limita pentru depunere data de 25 mai 2021, vor fi vizate de ANAF. Mai precis, angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor primi datele acestora, din partea Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala.

Acesti contribuabili vor fi notificati si li se va transmite, dupa caz, impunerea din oficiu. Tot prin noua masura luata de ANAF va fi modificat si formularul 256, privind decizia de impunere din oficiu. Ramane de vazut ce efecte va avea aceasta decizie fara precedent asupra economiei nationale.

loading...