A pus coji de oua la tulpina plantelor din gradina. Care este trucul ieftin, descoperit intr-o zi de o gospodina de la tara? Vei observa ca efectele lui sunt de-a dreptul uluitoare!

Atunci cand prajesti niste oua sau le fierbi, arunci cojile la gunoi. Insa, dupa ce vei afla ce efect au asupra plantelor decorative sau asupra legumelor din gradina, nu le vei mai arunca niciodata! Este atat de simplu sa le folosesti, iar efectele vor fi unele de durata.

Citeste si: O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Ce s-a intamplat dupa cateva minute

A pus coji de oua la tulpina plantelor. Trucul ieftin descoperit de o gospodina de la tara

Cojile de oua reprezinta una dintre cele mai importante surse de calciu. Acesta nu ne aduce doar noua beneficii pentru sanatate. Reprezinta un ingrasamant natural deosebit de util pentru sol. Se folosesc simplu si rapid pentru a ajuta legumele sa se dezvolte mult mai eficient.

Mai mult decat atat, le apara si de potentialii daunatori. Chiar daca nu ai plante, poti folosi in continuare cojile ca hrana pentru gaini. Pasarile isi recupereaza astfel din calciul pierdut atunci cand fac oua. Legumele la care au observat gospodarii de la tara cele mai bune efecte sunt rosiile, vinetele si ardeii.

Citeste si: A pus bicarbonat de sodiu pe buretele de vase. Rezultatul este total neasteptat

Daca pui cojile pisate in gropile in care pui rasadurile, vei avea o recolta bogata si neafectata de daunatori sau de boli. Daca vrei sa muti o planta de ghiveci intr-un alt recipient, dar iti este teama ca nu va rezista, ingroapa in noul ghiveci cateva coji strivite.

Daca doresti, le poti folosi si in amestecul pentru compost. Calciul din cojile de oua ajuta si dezvoltarea altor plante leguminoase, dar si a pomilor fructiferi.

Citeste si: A pus bicarbonat de sodiu in carnea de mici. Ce a urmat a uimit toata familia

loading...