Nu de putine ori, trebuie sa recunosti, chiar si tu ti-ai lasat telefonul la incarcat toata noaptea, apoi ti-ai pus intrebarea: oare se strica bateria daca o folosesti in acest mod? Iata ca expertii au venit cu un raspuns oficial.

Trebuie sa semnalam ca acest mit a aparut din cauza bateriilor tefoanelor si laptopurilor vechi, a caror procent de baterie oscila intre 99 % si 100 % atunci cand erau incarcate complet. Expertii au dat verdictul: acest lucru se intampla din cauza erorilor de masurare.

“Daca ai telefonul la incarcat toata noaptea, nu o sa scazi capacitatea bateriei”, a declarat Kyle Wiens, directorul iFixit, o companie din SUA cunoscuta pentru recenziile despre dispozitive, potrivit digi-world.tv.

“Totul se leaga de ciclul bateriei – cum utilizezi bateria, cat efort o pui sa depuna”, a mai completat expertul. Ciclul bateriei consta in numarul de incarcari depline pe care il poti efectua inainte ca bateria sa se degradeze vizibil.

Bateria rezista la 400 de cicluri incarcare – descarcare

Mai mult, bateria unui smartphone rezista la 400 de cicluri de incarcare, ceea ce inseamna ca un astfel de dispozitiv da semne de oboseala dupa aproximativ un an si jumatate.

Concluzie: daca lasi telefonul la incarcat toata noaptea, chiar si atunci cand bateria este plina, NU va afecta viata de functionare a dispozitivului.

Smartphone-urile, asa cum sugereaza si numele, sunt inteligente”, a continuat reprezentantul Anker. “Fiecare unitate e dotata cu un cip ce previne incarcarea dupa ce a fost atinsa capacitatea de 100%. Astfel, cat timp telefonul e achizitionat de la un vanzator legitim, nu ar trebui sa existe niciun pericol in lasarea telefonului la incarcat peste noapte.”

Apple avertizeaza

Insa, firma Apple avertizeaza utilizatorii produselor lor ca bateriile se pot incinge si se degradeaza din cauza caldurii extreme, iar cauza poate fi chiar si incarcarea prelungita.

loading...