Un barbat din Suceava a fost trimis in judecata de oamenii legii. Acesta este acuzat ca, in calitate de administrator a unei societati comerciale, a prejudiciat statul cu o suma fabuloasa de bani, dupa ce a vandut mai multe masini fara sa declare tranzactiile.

Caz inedit pe masa judecatorilor din Suceava. Un samsar de masini a comis o frauda uriasa prin intermediul mai multor tranzactii du masini second-hand aduse din strainatate si vandute pe piata din Suceava. Acesta a fost trimis in judecata, in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit monitorulsv.ro, prejudiciul adus bugetului de stat este de 2.658.303 lei. ”Din cele 178 de operațiuni economice de achiziții intracomunitare efectuate de  societate, bunurile aferente unui număr de 177 de operațiuni economice cu mărfuri (autovehicule și piese schimb) în sumă de 10.777.265,33 lei au fost revândute, iar veniturile obținute de inculpat din vânzarea bunurilor sunt în sumă totală de 11.440.067,15 lei (valoarea de achiziție de 10.777.265,33 lei + 662.801,82 lei marja comercială de 6,15%). Veniturile obținute nu au fost înregistrate în evidența contabilă și nici declarate organelor fiscale. În evidența contabilă a societății nu au fost înregistrate 34 operațiuni comerciale de achiziție, iar în plus a fost omisă înregistrarea și declararea operațiunilor economice de livrare efectuate aferente unui număr de 177 operațiuni economice cu mărfuri și a veniturilor realizate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Magistratii au pus sechestru asupra bunurilor mobile si imobile apartinand barbatului. Potrivit sursei citate, acesta are o suprafata de teren intravilan in valoare de 1.767 lei si un autovehicul in valoare de 4.177 lei.

loading...