Romanii care isi parcheaza masinile in fata blocurilor sunt avertizati de Politie ca pot avea neplaceri. Este vorba despre un fenomen de furt care a luat amploare in Romania si va puteti trezi fara o anumita piesa la autovehicul.

Potrivit stirileprotv.ro, politistii din Cluj sunt pe urmele unor indivizi specializati in furturi de piese auto. Acestia sustrag catalizatoarele de la masini mici si vechi.

Aceasta piesa contine metale rare, printre care aur si platina si se pot valorifica rapid pe piata neagra.

O soferita povesteste cum si-a gasit masina in fata blocului. ”In momentul in care am pornit masina, am sesizat ca suna foarte tare, am coborat din ea, m-am uitat pe sub masina, intrucat zgomotul venea de sub masina, si am vazut niste tevi care pur si simplu atarnau.

Am dus-o la un mecanic si mi-a spus ca anumite elemente ale esapamentelui ar fi fost taiate, in ideea de a se fura catalizatorul. Am reparat-o, evident, dupa care un prieten mi-a spus ca au fost furate multe catalizatoare in ultima perioada, intrucat se pare ca sunt destul de valoroase. Am intrebat vecinii, insa nu stia nimeni, nu auzise nimeni nimic”, a declarat Raduta Ciorca pentru sursa citata.

loading...