Cu totii, atunci cand eram copii, incercam tot felul de experimente inedite prin casa. Ne puneam intrebari sau aflam la scoala despre reactiile chimice. Anii au trecut, a aparut Youtube, iar acum multi fac bani frumosi pe internet din asta. Unul dintre cei mai cunoscuti este Crazy Russian Hacker. Tanarul si-a dorit sa afle ce se intampla, de fapt, daca pui bicarbonat de sodiu in Cola. Dupa cum se poate vedea in videoclip, efectul este de-a dreptul umitor.

Bicarbonat de sodiu in Cola. Ce se intampla, de fapt

Experimentul spectaculos a strans aproape doua milioane de vizualizari. Celebra bautura carbogazoasa, cunoscuta in intreaga lume, a tot fost folosita in astfel de clipuri si teste de-a lungul timpului. Insa, sunt mai rare cele in care aceasta bautura este amestecata cu… bicarbonat de sodiu.

Clipul a devenit viral, dureaza un minut si jumatate si se poate vedea cu ochiul liber reactia chimica. Barbatul a ales sa faca acest test in aer liber, lucru pe care il recomandam tuturor curiosilor care isi doresc sa incerce asta. Atentie, nu testati asta in casa!

El a folosit o sticla de Cola de doi litri, in care a adaugat bicarbonat de sodiu, conform ciao.ro. Aproape instantaneu a avut loc o reactie puternica si efervescenta. Apoi, Cola a inceput sa se ridice din sticla cu forta, jetul ajungand la inaltime impresionanta. La final, recipient a ramas foarte putin lichid. Efectiv s-a imprastiat in urma reactiei chimice. Rezultatul i-a impresionat pe internauti.

Bicarbonatul de sodiu – 5 trucuri minune, care nu dau gres. Cum poti scapa de pete

Nu doar pentru experimentele cu Cola poti folosi acest praf. Acest ingredient minune poate fi extrem de util si in gospodarie. Aici va povesteam despre cele 5 trucuri minune pe care trebuie sa le stie orice gospodina. Poti scapa foarte usor de petele dificile folosind acest ingredient. Ieftin si la indemana oricui.

loading...