Se schimba banii in Romania si toti romanii trebuie sa afle asta. Florin Citu, Ministrul Finantelor, a facut oficial anuntul care ne vizeaza pe toti. Vesti noi pentru populatie, cu privire la moneda nationala. Conform discursului oficial, s-ar parea ca Romania a ramas fara alte optiuni si este la doar un pas distanta de inlocuirea leului romanesc.

Se schimba banii in Romania

Conform Ministrului Finantelor, Romania nu va mai putea amana la nesfarsit trecerea la moneda euro. Aceasta ar putea avea loc in anul 2024. Florin Citu a facut declaratii pentru Digi24, conform capital.ro, sustinand ca, pentru Romania, nu exista optiunea de a nu adera la zona euro. Mai mult decat atat, obiectivul de a intra in „antecamera euro” in 2024 este unul ambitios.

„Pentru Romania nu exista aceasta optiune, sa nu fim in zona euro”, a declarat Citu. Totodata, acesta a precizat ca politicile abordate de PSD timp de trei ani cu deteriorat toate deficitele macro. A fost afectat si obiectivul de a intra in Mecanismul de schimb european, supranumit si antecamera euro. Acesta presupune ca moneda nationala sa poata fluctua intre plus si minus 15 la suta timp de doi ani.

Toti romanii trebuie sa stie asta

Este clar ca se schimba banii in Romania. Dar cand si cu ce cost? Ministrul Finantelor a afirmat la Digi24 ca tara noastra isi propune un deficit sub 3% in 2022. Inca acelerarea acestui ritm ar insema ca „politica fiscala sa devina imediat o frana a economiei”. Totusi, tot el sustine ca „totul depinde de cat de rapid corectam ceea ce s-a intamplat” in guvernarea PSD.

Aceste predictii facute de Ministrul de Finante au fost, de fapt, provocate de anuntul facut anterior de directorul FMI. Kristalina Georgieva, de nationalitate bulgara, declarase public ca tara vecina intra de anul acesta in „sala de asteptare a zonei euro”, urmand sa adopte moneda euro pana in anul 2023.

loading...