Ce a descoperit un fotograf buzoian, cu o drona. Valentin Blidaru a reusit sa gaseasca o adevarata comoara ascunsa, in inima muntilor. A ramas uluit cand a vazut asta. Locul se afla pe raza comunei Bisoca. La o distanta de aproximativ 70 de kilometri de municipiul Buzau. Mai precis, poate fi gasit pe un afluent al raului Ramnic, numit Malusel.

”Se afla pe Valea Ramnicului, undeva in nordul jud. Buzau, in comuna Bisoca, aprox. intre satele Plesi si Lacurile”, scrie Vali Blidaru pe pagina sa de Facebook, despre aceasta splendoare a naturii. Este un loc care iti ofera o liniste rara. Este intrerupta doar de sunetul apei care se izbeste de stancile tacute.

Ce a descoperit un fotograf buzoian, cu o drona. A ramas fara cuvinte

Fotograful Valentin Bildaru este unul dintre putinii oameni care au ajuns in acest loc magic. Dupa ce a auzit de aceasta cascada, caci despre ea este vorba, a cautat cu o drona locul. Mai mult decat atat, s-a orientat dupa sunetul apei, pentru a o putea localiza. S-a inarmat doar cu un aparat foto si cu drona, pentru a putea surprinde frumusetea locului.

”Se merge spre Vintila Voda, apoi la Grunjul de la Manzalesti si apoi se urca pe drum neasfaltat, se trece prin Plavatu, apoi se continua cumva in munte catre satul Plesi. Undeva pe acolo, prin nord, este totul foarte salbatic si vezi numai masinile de la exploatarile forestiere”, a povestit Vali Blidaru, conform adevarul.ro.

Ce a descoperit un fotograf buzoian, cu o drona. ”Seamana foarte mult, si ca ochi de apa, aceeasi dispunere a stancilor, numai ca e mai inalta cu vreo doi metri si are un debit mai mic decat cea de la Casoca. Se afla pe un afluent al raului Ramnic iar de la drumul principal cred ca sunt in jur de 400 de metri pana la cascada”, a adaugat el.

Ce stiu locuitorii din zona despre cascada

Oamenii au reactionat imediat la postarea lui. Se pare ca este cunoscuta de catre localnicii din zona, precum si de catre un numar mic de pasionati ai drumetiilor. ”Este accesibil pe tronsonul Grunj-Jghiab si Plavatu -Bisoca; mult mai distrus este pe zona Bisoca – Vintila Voda”, a comentat Drenea Constantin.

Ce a descoperit un fotograf buzoian, cu o drona. ”Localnicii o numesc «Cascada de pe case» iar intr-o carte am gasit-o cu denumirea de «Cascada Chisatoarea»”, a adaugat o alta internauta, Elena Bara. Valentin este un fotograf care are o experienta de peste 25 de ani in domeniu. El spune ca seamana foarte bine cu cascada de la Casoca. De altfel, aceasta zona mai ascunde doua caderi de apa superbe: La Sipot si Pruncea.

loading...