O soferita din Constanta a ramas cu permisul de conducere dupa ce a depasit viteza legala cu 61 de km/h. I.B. a fost surprinsa de aparatul radar cu viteza de 111 km/h pe o sectiune de drum unde limita de viteza este de 50 de km/h.

Politistii de la Rutiera au surprins o tanara, pe data de 13.05.2020, in timp ce rula cu 111 km/h pe o sosea din Constanta. Conducatorul auto a fost amendat atunci cu suma de 1305 lei si i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile.

Soferita a depus contestatie si a cerut anularea sanctiunii pentru ca ea a respectat viteza legala la intrarea in localitatea Lumina. Reprezentantii IPJ Constanta au pus la dispozitia judecatorilor inregistrarea video prin care se vedea viteza de circulatie a autovehiculului Audi condus de I.B. la data si ora savarsirii faptei contraventionale, precum si numarul de inmatriculare al autoturismului a carui viteza a fost inregistrata, asa cum au fost mentionate in procesul-verbal.

A scapat de amenda si a ramas cu permisul de conducere

Instanta a retinut faptul ca din inregistrarea video depusa la dosar nu se poate stabili numarul de inmatriculare al autoturismului, acesta fiina vizibil in mod clar.

Potrivit replicaonline.ro, instanta a retinut ca, in conformitate cu dispozitiile art. 5.2.1. din Norma de Metrologie Legala NML-021-05, legalitatea cinemometrului este valabila numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuarii verificarii metrologice.

Din buletinul de verificare metrologica BBSC-02.01-3496/23.04.2020, rezulta ca, in momentul verificarii metrologice, aparatul radar era montat pe autospeciala, insa nu se poate determina daca acesta este autoturismul pe care era montat si la momentul constatarii faptei, procesul-verbal necontinand nicio mentiune cu privire la acest aspect.

Instanta a admis plangerea contraventionala formulata de I.B. impotriva IPJ Constanta, si a anulat procesul verbal de contraventie. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel, informeaza sursa citata.

Ce salariu are, de fapt, un politist in Romania. Dovada cu fluturasul pe luna august 2020

Alerta printre romanii care isi parcheaza masina in fata blocului. NU e de glumit

Adevarul despre numerele de inmatriculare cu litere despartite. Secretul de pe strazile din Romania

loading...