Toma Caragiu. A fost unul dintre cei mai iubiti actori din Romania. Destinul lui s-a sfarsit tragic, in cutremurul din 1977. Avea o prezenta impunatoare, atragea atentia in orice piesa sau sceneta. Un barbat prezentabil, cu o voce inconfundabila si cu un talent colosal. In acea zi, nimeni nu banuia ce avea sa urmeze. Chiar inainte de nenorocire, actorul vorbise ultima oara cu iubita lui sotie.

Ce a facut Toma Caragiu, inainte sa moara la cutremurul din ’77

Cei doi plecasera din Bucuresti spre Peris, acolo unde au facut o scurta vizita. Insa, Toma a decis ca el vrea sa se intoarca in Capitala. Sotia lui, Elena, a vrut sa se mai plimbe pe valea Prahovei. „Ce te uiti asa la mine de parca ti-ai lua adio? Te sun la noua si jumate acasa“, i-a spus Elena Caragiu sotului ei. Parca a presimtit ceva. Era ziua de 4 martie 1977 si cei nu aveau sa se mai vada vreodata.

Cand a ajuns in Bucuresti, Toma Caragiu s-a vazut cu mai multi prieteni care s-au oferit sa il scoata in oras, dar a refuzat. Astepta un apel din partea sotiei lui. Din pacate, convorbirea nu s-a mai intamplat. Chiar inainte sa moara, marele actor a discutat cu un prieten, Cristian Popisteanu, cel care si-a amintit cu emotie ce i-a spus atunci.

Ultima promisiune facuta sotiei

Ce s-a intamplat cu Toma Caragiu? „Cum să-mi imaginez eu că telefonul lui a fost apelul de adio? Doar ştiam că are atâtea de făcut în lungul său drum, doar vocea lui era mai stenică precum oricând, doar tandreţea, grija şi încurajările lui pentru refacerea sănătăţii mele erau mai copleşitoare ca până atunci. M-a rechemat peste câteva minute spre a mă înştiinţa că joacă în «O scrisoare pierdută», duminică, 6 martie, la matineul de la ora 10.00″, a declarat Popisteanu, conform redactia.ro.

Elena urma sa isi sune sotul chiar in ziua fatidica. Sursa foto: wowbiz.ro

Ultima discutie a lui Toma Caragiu.”Destinul intercepta ultima noastră convorbire. Doar m-a chemat pentru a mă anunţa că se pregătea pentru apariţia la o festivitate, sâmbătă seara;îmi vorbea cu responsabilitate sporită despre apropiatul turneu peste hotare;doar îmi proiecta – spre încântarea mea – crâmpeie dintr-un scenariu de prim-plan pe care-l pregătea cu bunii săi prieteni de la televiziune”, a adaugat Popisteanu.

loading...