O fotografie realizata in orasul Suceava a devenit virala pe Internet. In imagine apare un BMW, care are un numar de inmatriculare interzis in tara noastra.

Un BMW Seria 5 a fost fotografiat pe Calea Unirii din Suceava circuland cu un numar fals de inmatriculare, respectiv 18 ICL. Conform legislatiei in vigoare, in Romania nu sunt permise astfel de combinatii de litere.

Placutele care incep cu literele I si O sunt interzise pentru ca se pot confunda cu cifrele 1 si 0. Mai mult, conform legislatiei, nu exista nicio exceptie.

Numere inmatriculare interzise in Romania

Numere speciale: MAI – Ministerul de Interne (Poliţie, Jandarmerie, Prefecţii judeţelor); A – Armata; CD – Corp Diplomatic; TC – Transport Consular; FA – Forţele Armate; ALA – Aviaţie.

Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV).

Un alt caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetăţeanului de a ridica un număr care îi este repartizat prin intermediul calculatorului. Exemple de astfel de combinaţii: BOT, BOU, BOY, GAI, JAF, WCC, JEG.

loading...