Printre cele mai vandute masini din Europa se afla si doua SUV-uri produse in Romania. De fapt, sunt atat de apropiate la numarul de unitati vandute, incat constant isi schimba clasamentul intre ele.

SUV-urile, in crestere pe piata europeana

Segmentul B-SUV este printre cele mai populare in randul SUV-urilor, pentru ca sunt cele mai ieftine modele. Caroseriile B-SUV au urcat deja la un procentaj de vanzari de 40% din intreaga piata auto. Este, de asemeni, singurul segment care a inregistrat cresteri uriase de vanzari, comparabil cu anii precedenti.

In Romania, se construiesc la ora actuala doua dintre cele mai bine vandute SUV-uri din Europa. Acestea sunt binecunoscutul Dacia Duster, ajuns deja la a doua generatie si Ford Puma. Al treilea model, dar nu la fel de indragit, este Ford EcoSport.

Dacia Duster este situat acum pe pozitia 4

In septembrie, Ford Puma a depasit vanzarile de Dacia Duster. Acum rolurile s-au inversat, insa, din nou. Dacia Duster este situat acum pe pozitia 4 in intreaga Europa. S-au vandut aproape 15 mii de masini Dacia Duster. Ford Puma a acumulat 14.500 de unitati vandute, aflandu-se pe locul 5 in clasamentul european.

Primele 3 pozitii la nivel continental sunt ocupate de modelele Renault Captur, cu aproape 18 mii de masini vandute si o crestere de 785 la suta. Dupa Renault, vine randul lui Peugeot 2008, cu 17 mii de unitati vandute si crestere de 443%. Peugeot 2008 este urmat indeaproape de Volkswagen T-Roc, cu 15 mii de unitati vandute si o scadere de 8 la suta.

Competitie pentru Duster

Vorbind strict de segmentul B-SUV, ceilalti competitori pentru Dacia Duster si Ford Puma sunt Hyundai Kona, cu aproape 13 mii de masini vandute si crestere de 38 la suta, VW T-Cross, cu aproape 9 mii de modele vandute si scadere de 36 la suta si Opel Crossland, cu aproape 8 mii de vanzari si crestere de doar unu la suta.


Sursa: Profit.ro
Foto: IMPACT, autoexpert.ro

loading...