Cine este AUR – Alianta pentru Unirea Romanilor. Acest partid aparut parca peste noapte a fost cea mai mare surpriza in ziua alegerilor parlamentare, de duminica, 6 decembrie 2020. Conform rezultatelor exit-poll, se pare ca poate intra in Parlament, depasind pragul electoral de 5%. Multi s-au intrebat cine este, de fapt, in spatele acestei aliante.

AUR este un partid infiintat in toamna anului trecut de George Simion. Acesta a fost fondator al Platformei Unioniste Actiunea 2012, care militeaza pentru unirea cu Republica Moldova. In anul 2015, Simion a fost retinut si expulzat din Republica Moldova, primind o interdictie de 5 ani de a intra in aceasta tara. Partidul se defineste ca fiind „de dreapta, conservator, patriot si unionist”.

Cine este AUR – Alianta pentru Unirea Romanilor. Partidul surpriza de la Alegerile Parlamentare 2020

„Multumim, Romania! Va vom reprezenta cu mandrie! Nici o alianta cu nimeni in afara de voi, romanii nostri!” – este mesajul postat pe pagina de Facebook a AUR, dupa rezultatele exit-poll. Simion a candidat anul trecut ca indepentent, in cadrul alegerilor parlamentare. AUR a avut si un candidat la Primaria Capitalei.

Fostul jurnalist, Claudiu Tarziu, copresedintele partidului, s-a luptat pentru scaunul ocupat de Gabriela Firea. Din conducerea AUR mai face parte, ca presedinte al Senatului, filosoful si scriitorul Sorin Lavric. Un alt membru marcant al partidului este actorul Mircea Diaconu, fostul europarlamentar.

Cine este AUR – Alianta pentru Unirea Romanilor. Partidul sustine ca isi asuma valori ca familia, patria, credinta, libertatea. Printre sustinatorii activi se numara si organizatii neo-legionare precum Fratia Ortodoxa Sfantul Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta, care este condusa de Dan Ciprian Grajdeanu, scrie hotnews.ro.

AUR a organizat proteste anti-masca, in Bucuresti, dar si impotriva interzicerii pelerinajelor de Sfanta Parascheva si de Sfantul Andrei. Tot AUR a organizat si un mars electoral de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Anul trecut, George Simion a fost in centrul scandalului de la Valea Uzului, impreuna cu reprezentanti ai unor organizatii neo-legionare.

Cum se descrie partidul, pe site-ul oficial

„Au trecut 30 de ani de la Revolutie, 100 de ani de la Marea Unire si romanii sunt tot mai dezbinati, pe fondul unor politici ale urii propagate de partidele care s-au succedat la putere. Jumatate din natiunea romana se afla peste granitele actuale ale tarii si, de la an la an, Romania se depopuleaza.

Increderea romanilor in cei care ar trebui sa le reprezinte interesele scade de la un scrutin electoral la altul. Alianta pentru Unirea Romanilor isi propune sa realizeze unitatea romanilor, oriunde s-ar regasi acestia, la Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cernauti, in Timoc, Italia sau Spania, pentru insasi existenta noastra ca neam.

Cine este AUR – Alianta pentru Unirea Romanilor: „Familia este baza oricarei societati sanatoase. De aceea, este vital ca societatea sa stimuleze constituirea de familii, sa sprijine si sa apere familia. Membrii unei familii au o legatura de singe, dar si una de ordin spiritual, integrata in unitatea complexa a neamului.

Natiunea este comunitatea tuturor celor care au o limba, o cultura si o istorie comuna, indiferent ca se regasesc intre granitele aceluiasi stat sau nu. Iubirea de neam este fireasca si se exprima prin pazirea si afirmarea creatoare a fiintei si geniului national, precum si printr-un efort constient de armonizare cu celelalte neamuri, in concertul universal al omenirii”, se arata pe site-ul partidului.

Cine este AUR – Alianta pentru Unirea Romanilor: „Idealul national este reunificarea tuturor teritoriilor care apartin comunitatilor romanesti istorice. Credinta crestina este fundament al civilizatiei europene si izvor de sanatate morala. Libertatea si demnitatea persoanei sint de neconceput in absenta legii morale, care este continuta in invatatura de credinta.

Libertatea este cel mai de pret dar al lui Dumnezeu pentru om si se cuvine aparata si pastrata. Libertatea de gindire, de credinta, de exprimare, de asociere, de miscare, de initiativa, precum si accesul liber al persoanei la o activitate economica sint esentiale intr-o democratie”, se mai arata in descrierea postata pe site-ul partidului.

loading...