Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo pentru Oltenia, Muntenia, sudul si muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si cei de Curbura. Sunt prognozate ninsori, vijelii, lapovita si polei, in perioada 7 decembrie – 8 decembrie.

Avertizare meteo – ninsori, ploaie si lapovita

In intervalul mentionat, in Oltenia, sudul Banatului si local in Muntenia, precum si in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura va ninge si se va depune strat de zapada. Mai ales in Oltenia si sud-vestul Munteniei acesta va depasi pe arii restranse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm. Cu precadere la inceputul intervalului, vantul va avea intensificari, cu rafale, in general, de 70 – 80 km/h in sud-vestul extrem si la munte si 45 – 55 km/h in regiunile sudice si sud-estice. Indeosebi in vestul Carpatilor Meridionali, zapada va fi temporar viscolita.

In Moldova si Transilvania vor fi ninsori in general slabe cantitativ, iar in restul teritoriului precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ploaie si lapovita.

In sudul si sud-estul tarii, precum si la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Prognoza pentru ziua de 7 decembrie 2020

La aceasta ora, cerul este noros in sudul, sud-vestul si estul tarii. Local in Oltenia si pe arii restranse in sud-vestul Banatului, vestul Munteniei si in Dobrogea este ploaie slaba sau burnita, iar in Moldova, vestul Carpatilor Meridionali si nord-estul Munteniei ninge. In restul teritoriului cerul este mai mult senin. Vantul prezinta intensificari indeosebi la munte si in sudul Banatului si la cote mai reduse in rest. La ora 09, temperatura aerului avea valori cuprinse intre -10 grade la Miercurea Ciuc si 10 grade la Lugoj si Varadia de Mures.

Astazi, vremea se va raci in toata tara si va fi in general inchisa. Aria precipitatiilor, mai ales ploi, se va extinde treptat dinspre sud-vest. La munte, mai ales in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali, vor predomina ninsorile, temporar viscolite. Izolat se va depune polei, indeosebi in sud si la munte. Vantul va avea intensificari in aproape toata tara, cu viteze, in general, intre 50 si 60 km/h, iar in sudul Banatului si pe crestele montane vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime, in scadere mai accentuata in regiunile nord-estice, unde vor fi predominant negative, se vor situa intre -3…-1 grad in Moldova si 10…11 grade in Crisana si Maramures. Izolat, dimineata, va mai fi ceata.

Vremea pentru Bucuresti

In intervalul 07.12.2020 ora 14:00 – 07.12.2020 ora 20:00 Vremea va continua sa se raceasca si se va mentine inchisa in Bucuresti. Trecator se vor semnala precipitatii slabe mai ales subforma de burnita sau fulguiala. Vantul va avea intensificari, cu rafale de 40 – 50 km/h, anunta ANM.

Temperatura maxima va fi de 1 – 2 grade.

In intervalul 07.12.2020 ora 20:00 – 08.12.2020 ora 10:00 vremea va fi inchisa si temporar se vor semnala precipitatii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitatile de apa vor fi in jur de 10 l/mp. Vantul va avea intensificari, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.


Sursa: Antena 3
Foto: YouTube, profinews.ro, magnanews.ro

loading...