Alimentele toxice din frigider. Sunt cateva ingrediente pe care romanii le folosesc constant, care pot avea niste efecte devastatoare asupra sanatatii. Multe dintre ele sunt unele la care nici nu ne gandim. Stim deja ca sunt niste alimente procesate care pot contine o multime de conservanti, arome si coloranti periculosi.

Acestia ne afecteaza profund sanatatea. Astazi iti povestim despre cateva pericole ascunse in alimente aparent banale, de care trebuie sa ne ferim. Ne atrag in rafturile magazinelor, insa trebuie sa citim cu atentia eticheta si sa cumparam din niste surse sigure. Ce pericol se ascunde in frigiderul nostru?

Alimentele toxice din frigider. Romanii le consuma zilnic, fara sa stie ce efecte au

Carnea de pui tratata cu clor

Reprezinta unul dintre cei mai puternici dezinfectanti. Poate avea efecte benefice atunci cand este folosit in concentratiile admise. Clorul se regaseste chiar si in apa pe care o bem zilnic. Insa, atunci cand este folosit in concentratie mare pentru a spala carnea de pui, devine un pericol pentru sanatate.

Aceasta metoda a fost interzisa in Uniunea Europeana inca din anul 2010. Chiar si asa, nu toti producatorii respecta aceasta decizie, scrie libertateapentrufemei.ro.

Batoanele cu cereale

Alimentele toxice din frigider. Trebuie sa citesti cu mare atentie eticheta batoanelor cu cereale. Cumpara doar niste produse de calitate din aceasta gama si din surse sigure. In Danemarca, au fost interzise deoarece contin mult prea multe substante toxice. Acestea pot afecta grav rinichii si ficatul copiilor, sustine autoritatea privind protectia consumatorului din Danemarca.

Carnea provenita de la animale crescute cu hormoni

Din pacate, numerosi producatori folosesc hormonii de crestere. Acestia forteaza animalele din ferme sa ia rapid in greutate. Porcii, curcanii, dar si vitele erau hranite cu suplimente care contineau ractopamina. Aceasta este o substanta care provoaca aparitia unor afectiuni cardiace la oameni. Recent, a fost interzisa in 160 de tari, inclusiv China, statele europene si Rusia.

Produsele light

Alimentele toxice din frigider. Produsele cu un continut redus de grasimi sunt uneori fabricate cu olestra. Aceasta este, de fapt, o grasime sintetica, deja interzisa in Canada, precum si in mai multe state europene. O gasim in chips-uri, inghetata, margarina, sosuri sau produse de patiserie. Trebuie sa evitam produsele light sau fara zahar.

Produsele care contin BHA sau E320

Este un conservant care poate fi folosit la fulgii de cartofi pentru piure instant, dar si pentru alimentele congelate, supe si maioneze. Recent, cercetatorii au dovedit ca este foarte periculos si poate fi nociv pentru sistemul digestiv si ficat. BHA a fost interzis in Japonia, precum si in unele state ale Europei.

loading...