Calendar ortodox duminica 6 decembrie 2020. Astazi, romanii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae, ierarhul din localitatea Mira. Este cel mai cunoscut si mai iubit sfant al Bisericii Ortodoxe si s-a nascut in jurul anului 280, in localitatea Mira, aflata azi in Turcia. El a devenit reprezentarea smereniei si al saraciei. I-a slujit lui Dumnezeu si semenilor sai.

Citeste si: Cine a fost Sfantul Nicolae, facatorul de minuni. Traditii si obiceiuri de 6 decembrie

Este cunoscut drept ocrotitorul celor acuzati pe nedrept, al calatorilor, al fetelor nemaritate, dar si al copiilor mici. Este randuit pentru cinstire in aceasta zi pentru ca, in data de 6 decembrie, i-a aparut in vis Sfantului Imparat Constantin cel Mare. I-a cerut sa ii ierte pe cei trei tineri nevinovati care urmau sa fie ucisi a doua zi.

Calendar ortodox duminica 6 decembrie 2020. Sarbatoare mare la romani. Dezlegare la peste

Era iubit de oameni inca din timpul vietii lui, mai ales dupa ce a savarsit numeroase minuni. La peste doua sute de ani de la moartea lui, numele sfantului a aparut mentionat intr-un martirologiu roman. In acel secol, episcopul Nicolae din Pinara a decis sa inalte o biserica inchinata Sfantului Nicolae, in Mira Lichiei.

Horoscop weekend 4-6 decembrie 2020. Zodia care are noroc de Sfantul Nicolae

Papa Nicolae I al Romei a zidit un mic altar inchinat Sfantului Nicolae, in secolul IX. Insa, abia din secolul urmator, s-a raspandit cultului sfantului in zona de Apus. In secolul al XI-lea, un grup de saizeci si doi de cruciati din localitatea italiana Bari au furat din Mira cinstitele Moaste ale Sfantului Nicolae.

Calendar ortodox duminica 6 decembrie 2020. Cele mai multe date biografice despre Sfantul Nicolae provin din lucrarea medievala „Legenda aurea”, scrisa de Iacob de Voragina, in anul 1264. Cultul Sfantului Nicolae l-a inlocuit pe cel al zeului Mikula al agriculturii, scrie antena3.ro. In prezent, ierarhul din Mira este este cunoscut in toata lumea.

Citeste si: Mesaje de Sfantul Nicolae 2020. Cele mai frumoase urari de trimis pe Messenger, prin SMS si pe WhatsApp pentru 6 decembrie

loading...