Alimentul toxic pe care romanii il consuma zilnic este un adevarat pericol pe rafturile magazinelor. Este unul atat de banal, incat putini se gandesc la el. Unul dintre cele mai consumate produse din tara noastra poate fi o adevarata nenorocire pentru organism. Oamenii de stiinta avertizeaza ca putem avea probleme extrem de grave.

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din lume. Din pacate, preferata lor este fix cea alba. Desi noi credem ca painea este un aliment complet natural, pentru ca este facuta din faina, situatia nu este deloc asa.

Citeste si: TOP 5 alimente care te scapa de dureri. Mancarea care are efectul ibuprofenului

Cercetatorii trag un semnal de alarma. In functie de felul in care este obtinuta, faina poate deveni chiar toxica pentru sanatate. Asta se intampla din cauza ca faina este produsa in mod industrial. Inseamna ca, de cele mai multe ori, isi pierde o mare parte dintre elementele nutritive.

Alimentul toxic pe care romanii il consuma zilnic. Te poate distruge

Alimentul toxic pe care românii îl consumă zilnic. In urma procesului de prelucrare a graului, dar si de rafinare a fainii, sunt eliminate in jur de 76% dintre vitamine si minerale. Vitamina E, calciul, fosforul, fierul, magneziul, dar si tot complexul de vitamine B raman in taratele rezultate in urma acestui proces.

Faina poate deveni toxica si din alte cauze. Cand este tratata cu dioxid de clor sau bromat de potasiu, se transforma intr-un pericol. Acestea sunt substante care ii asigura culoarea alba.

Citeste si: Alimentul cu care slabesti sanatos. Este plin de vitamine

Alimentul toxic pe care românii îl consumă zilnic. Cercetatorii au studiat bromatul de potasiu si ne atrag atentia ca este cancerigen. Poate cauza tumorile tiroidiene, precum si pe cele care apar la nivelul celulelor intestinale si ale ficatului. Bromatul de potasiu a fost interzis in tarile Uniunii Europene, in Regatul Unit al Marii Britanii si Canada inca din anul 1994, potrivit capital.ro.

Alimentul toxic pe care romanii il consuma zilnic. Daca este consumata in exces, faina alba cauzeaza obezitate si afectiuni la nivelul inimii. O alternativa mult mai sanatoasa la faina alba este cea integrala.

Citeste si: Alimentul miraculos. Care va fi, de fapt, hrana viitorului

Alimentul toxic pe care românii îl consumă zilnic. Daca nu pot renunta la paine, cea mai buna solutie este consumarea celei de faina integrala sau de secara. Aduc mai multe beneficii organismului si au o cantitate mai mica de gluten.

Glutenul este una dintre pericolele implicate in aproximativ 55 de boli. Printre ele se numara boala celiaca, diverse tipuri de anemii, de cancer, osteoporoza, sindromul colonului iritabil, lupus, scleroza multipla, dar si boli neurologice precum depresii severe, dementa, epilepsie, schizofrenie.

loading...