Dupa cum ne-am obisnuit deja de cativa ani, vremea de Craciun va fi mai calduroasa decat in mod obisnuit. Temperaturile vor fi din nou mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada.

Vremea de Craciun va fi mai calduroasa decat in mod normal

Elena Mateescu, director al Administratiei Nationale de Meteorologie, a declarat ca, indiferent de anotimpul calendaristic, in urmatorii ani vom vedea din ce in ce mai putine conditii meteo caracteristice anotimpurilor „clasice”, urmand ca vremea sa se manifeste mai degraba sub forma de valuri succesive de caldura si racoare.

„A fost un an al recordurilor, din punct de vedere al evolutiei regimului de temperaturi in fiecare luna. Din cele 11 luni, inregistram abateri termice pozitive in zece luni. Exceptie face luna mai, cu abatere termica negativa, de -1,6 grade Celsius, fata de normalul climatologic al unei luni mai in tara noastra. In restul lunilor inregistram abateri mai mari cu 0,3 pana la 3,9 grade Celsius, intr-o luna de iarna – februarie 2020 – si incheiem cu o toamna 2020 – a treia toamna cea mai calduroasa din istoria masuratorilor meteorologice din tara noastra. Septembrie, octombrie au avut abateri mai mari de 2 grade Celsius, iar noiembrie a avut abateri de 0,4 grade Celsius”, a detaliat Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, la Digi24.

La ce sa ne asteptam de acest Craciun?

„Este posibil ca si decembrie, asa cum arata estimarile la acest moment sa fie o luna mai calda decat in mod obisnuit, luand in considerare faptul ca, asa cum arata informatiile la acest moment, putem sa contam pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecarei saptamani in aproape toata tara, cu cele mai mari abateri in special in partea de sud, in partea de vest, nord-vest a tarii si vorbim de saptamana 7-14 decembrie, care anticipeaza abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius fata de normalul acestei saptamani. Acest lucru pare sa fie semnalul pana in jurul datei de 28 decembrie”, declara Elena Mateescu.


Sursa: Digi24

loading...