„Daca ne reinventam un pic, ne faceam totusi o investitie in a schimba ceva, cred ca ar mai fi mers serialul!” Asta declara Catalin Marin, actorul care l-a jucat pe Van Damme din Trasnitii. Serialul se incheie dupa acest sezon.

„El a mai mers din inertie un pic si era normal sa se opreasca, pentru ca nici ratingurile nu mai erau acelea care sa-l fi putut tine pe post. Totul are un sfarsit!”

Un interviu intre Catalin Marin si Gabriel Costan, la Intrebarea zilei, un proiect in parteneriat cu Paginademedia.ro

Catalin Marin a jucat in Trasnitii din 2002 pana in 2017, cand a iesit din echipa.

Van Damme din Trasnitii, parere de rau


„Era si normal ca la un moment dat se va opri. Imi pare rau ca nu a mai continuat in formula care ne-a consacrat”, spune el.

De ce s-a produs ruptura?

„Sunt mai multe motive. Cumulate”.

Adica?

Catalin Marin: „In decursul atator ani de televiziune se aduna, cu frustrari, dorinte pe care le ai de mai bine, de altceva, dar ruptura s-a produs pentru ca ne si doream altceva.

Eu tot am zis ca trebuia sa aducem imbunatatiri, nu mai putem continua pe linia pe care ajunsesem, pentru ca ne luptam cu alte productii care ne depasisera mult la imagine, la texte, la joc, la improvizatie, la tot.

Ne uitam – Las Fierbinti era pe val, noi in loc sa crestem sau sa ramanem acolo unde ajunsesem, usor usor incepusem sa coboram. Si am zis ca trebuia sa venim cu altceva, cu ceva nou, cu investitii in decoruri, cu toate ca mi-am dorit sa se termine serialul atunci cand era sus si sa incetam sa facem altceva.

Am zis bun, am intrat in Cartea Recordurilor, am depasit tot ce sputea depasi, am atins recorduri bune in audienta, dar gata, e de ajuns. Mai bine facem altceva decat sa o luam pe panta asta, descendenta, pentru ca ne va fi mai greu sa ajungem acolo sus. Si, la un moment dat, in urma discutiilor pe care le-am avut cu colegii care au ramas ne-am separat.”

Sitcom in cartea recordurilor

Trasnitii a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv sitcom, dar trebuia sa se intample mai inainte.

Catalin Marin: „Ar fi trebuit sa intram in Cartea Recordurilor de mai mult timp, dar pentru faptul ca schimbasem numele serialului nu putem intra, cu toate ca serialul era acelasi.

Noi, la inceput, cand am pornit cu serialul se numea Trasniti in Nato, dupa ce am iesit din acea serie cu armata s-a numit Trasniti din Nato, iar apoi Trasnitii. Simplu.

Cu toate ca era acelasi serial, dar pentru faptul ca i-am schimbat numele nu au putut intra in Cartea Recordurilor si a trebuit sa mai asteptam pana sa intram. Dar pana la urma am intrat.

Dar asa, ca numar de episoade, am fi intrat mai devreme acolo. Nu cred ca ne va mai depasi nimeni, pentru ca la cate episoade s-au mai facut e si greu sa mai faci sitcom si sa ajungi la atatea episoade.”

Planuri de viitor

Ce faci acum?

Catalin Marin: „Sunt prins in mai multe chestii. O ajut si pe sotia mea, care este producator de teren la Visuri la Cheie. Am inceput cu Lavinia si cu Zamzu, de cand am inceput cu trupa Sabotorii, avem un canal de Facebook si Youtube in care postam filmulete comice, care au milioane de vizionari – avem unul care are 9 milioane de vizualizari.

Incercam sa ridicam si aceste pagini pentru ca am fost bine primiti si in online. Incercam sa ne reprofilam. Actorii, daca nu ne mai putem exprima pe scene, ne exprimam in online.

Ma bucur ca suntem bine primiti si aici, lumea rade la ce facem noi. Cand nu mai avem vizualizari si nu mai ajungem acolo cu ceea ce transmitem, eu pun ghetele in cui ca la fotbal. Atat timp cat publicul inca ne vrea, e si pacat sa ne oprim.”

Te-ai intoarce in televiziune?

Catalin Marin: „Nu stiu, daca as fi sa gasesc un proiect care ar fi pe placul meu, as vrea sa revin inapoi in televiziune. Am discutat cu mai multe televiziuni de la noi din tara si atunci cand voi reusi sa gasesc un palier pe care cred eu ca as putea da ce am mai bun, m-as intoarce in televiziune. Asta e planul meu de viitor.

Toate televiziunile cu care am discutat voiau altceva decat imi doream eu si am zis sa nu ma grabesc. Sper sa gasesc si sa ajung in casele cat mai multor romani.”

O productie tentanta?

Catalin Marin: „Nu. Vreau ceva nou, daca s-ar putea tot sitcom, daca nu avem alte proiecte pe care le-am prezentat televiziunilor. La fel, emisiuni de divertisment, nu incerc drama.

Pe tinerii din ziua de azi i-ai pierdut daca nu le dai poanta dupa poanta, cadru dupa cadru, ei si pe telefon cand se uita, daca nu i-ai prins, au dat skip. Ei nu stau, nu astepata cadrul ala de 5 secunde din Tanar si Nelinistit. Tinerii din ziua de azi nu mai au rabdare.”

In cadrul emisiunii, invitatul are ultimul cuvant, asa ca Intrebarea zilei pusa de Catalin Marin este „Ce ati face daca ati fi pentru o zi presedinte? Ce ati schimba?”


Sursa: paginademedia.ro
Foto: Click!

loading...