Monolitul metalic care a aparut intr-un oras din Romania la doar cateva zile dupa ce o structura similara a disparut in statul american Utah, a disparut in mod misterios.

Stalpul triunghiular stralucitor a fost gasit pe dealul Batca Doamnei din orasul Piatra Neamt, joia trecuta.

Monolitul metalic de la Cetatea Petrodava

A fost observat la cativa metri distanta de binecunoscutul reper arheologic Cetatea Petrodava Daciana. Aceasta cetate este un fort construit de catre daci, intre 82 i.Hr. si 106 d.Hr.

Dar luni, monolitul a disparut brusc peste noapte, la fel de repede cum a si aparut.

Robert Iosub, de la Ziar Piatra Neamt , care vazuse structura, a declarat pentru MailOnline: „Structura inalta de 2,8 metri a disparut peste noapte la fel de repede cum a fost ridicata saptamana trecuta”.

„O persoana neidentificata, probabil un sudor local nepriceput, a reusit sa il construiasca si sa il puna acolo… acum nu mai ramane decat o mica gaura acoperita de sol stancos”, au descoperit reporterii locali.

Disparitie identica in America de Nord

Disparitia sa ridica semne de intrebare, dupa ce un monolit similar a fost gasit recent in desertul Utah.

Acesta a disparut. A fost demolat si indepartat de catre niste persoane inca neidentificate, provocand speculatii ironice ca ar fi putut fi opera unor extraterestri. Totusi, cel mai probabil este opera unei glume inspirate din romanul stiintifico-fantastic „2001: O Odisee spatiala”.

Astazi au aparut imagini cu demontarea si distrugerea monolitului de catre un grup de patru barbati. Acestia au avertizat „de aceea nu este bine sa lasati gunoiul in desert„.

Asemanari cu un celebru roman SF

In cartea lui Arthur C Clarke, transformata ulterior intr-un film de Stanley Kubrick, un monolit apare pentru prima data pe Pamant, in Africa. Acum trei milioane de ani, oferea inteligenta unui trib infometat de maimute, pentru ca acestea sa isi dezvolte instrumente.

Monolitul este folosit ca instrument de o rasa extraterestra pentru a investiga lumile din intreaga galaxie si pentru a incuraja dezvoltarea vietii inteligente.

In carte, maimutele mari isi folosesc instrumentele pentru a ucide animale pentru a manca carne, pentru a pune capat foametei lor si pentru a ucide un leopard pradator. A doua zi, personajul principal foloseste o bata pentru a-l ucide pe liderul unui trib rival de maimute, ducand la o trezire a inteligentei si la dezvoltarea oamenilor.


Sursa: DailyMail
Foto: alephnews.ro

loading...