Miercuri, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat ca a vorbit cu expertii si a decis redeschiderea pietelor la interior. La sfarsitul saptamanii acestea se vor deschide din nou.

Klaus Iohannis decide deschiderea pietelor pe fondul scaderii numarului de cazuri

„Am putut sa constatam ca, in ultimele saptamani, numarul de persoane nou infectate in fiecare zi a scazut semnificativ.

Da, este adevarat ca in perioada sarbatorilor poate s-a testat un pic mai putin. Totusi, scaderea este clara si dati-mi voie sa va spun, fiindca si aici sunt tot felul de interpreti politici: aceasta scadere se poate constata cam peste tot in Europa.

Deci, nu numai noi am luat masurile juste, corecte, ci si altii, si aceasta scadere nu este o intamplare, nu este o „surubare” la date, ci este o realitate in Europa si, din fericire, facem parte din tarile unde se constata o reducere.

Asta fiind constata, am discutat aceste chestiuni cu expertii, cu specialistii, si am decis ca, de la sfarsitul acestei saptamani, sa fie redeschise pietele.

Asta este, cu siguranta, o veste buna si pentru producatorii care vor sa vanda in piete, dar si pentru romanii care vor sa-si faca provizii din timp pentru sarbatorile de iarna.”, declara Klaus Iohannis.


Sursa: Digi24
Foto: opiniagiurgiu.ro

loading...