Din cauza pandemiei, multi romani nu au mai putut utiliza voucherele de vacanta in acest an. In urma unei analiza, Guvernul a decis ca valabilitatea voucherelor de vacanta 2019 si 2020 sa fie prelungita pana la sfarsitul anului 2021.

Sectorul turistic din Romania a fost puternic afectat de pandemia mondiala. Guvernul a luat hotararea ca voucherele de vacanta acordata in 2019 si 2020 sa fie prelungite pana la 31 decembrie 2021. Actul normativ a fost aprobat in sedinta de vineri.

“Voucherele de vacanta acordate in aceasta perioada care n-au putut fi utilizate ca urmare a masurilor impuse de restrictii sanitare (…) vor putea fi utilizate pana la sfarsitul anului viitor, pana la 31 decembrie 2021, mai ales in contextul in care asteptarile sunt ca in primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii sa inceteze”, a declarat, sambata, Ionel Danca, seful Cancelariei premierului.

Mai mult, un proiect de ordonanta de urgenta ce prevede sprijinirea companiilor din domeniul HoReCa a fost adoptat in prima lectura. Propunerea din actul normativ este ca ajutorul de stat sa fie 20 % din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.

“Este o schema de ajutor de stat discutata cu reprezentantii mediului de afaceri, care urmeaza a fi notificata Comisiei Europene si, dupa aprobarea Comisiei Europene, ordonanta de urgenta va fi adoptata in forma finala si operationalizata. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa si pentru agentiile de turism in perioada aceasta”, a mai spus Ionel Danca.

loading...