Incepand cu ziua de miercuri, 2 decembrie, vremea se va incalzi si se va ajunge la temperaturi de chiar 12-13 grade in anumite zone. Prognoza meteo arata ca vremea se va raci totusi treptat din nou, ulterior.

Prognoza meteo ANM 1-13 decembrie 2020

BANAT

Pana in data de 2 decembrie, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie in jurul a 4 grade. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12…13 grade. In a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 7…8 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei si va fi de -5…-4 grade.

Pana la inceputul celei de-a doua saptamani din interval, minimele vor fi in crestere spre medii de 6…7 grade, valori cu mult mai mari fata de norme. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere in jurul datei de 4 decembrie si in a doua saptamana, cu precadere in primele zile.

CRISANA

In primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie in jurul a 3 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13…14 grade. In a doua saptamana, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 7…8 grade.

Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, se va situa mult sub norma perioadei si va fi de -7…-6 grade. Apoi, pana in data de 7 decembrie, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 5 grade, valori mai mari fata de cele normale.

In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in jurul datei de 4 decembrie si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

TRANSILVANIA

La inceputul primei saptamani, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie de 1…2 grade. Treptat, pana in data de 6 decembrie, maximele termice vor creste semnificativ, iar media acestora va fi de 9…10 grade. In a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 5…6 grade.

Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre -9…-8 grade. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani din interval, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in jurul datei de 4 decembrie si in a doua saptamana, cu precadere in zilele de 7 si 8 decembrie.

MARAMURES

La inceputul primei saptamani, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie de 2 grade. Pana in data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o crestere semnificativa, iar media acestora va fi de 11…12 grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 6…7 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre -9…-8 grade.

Pana in data de 7 decembrie, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. In a doua saptamana din interval, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in jurul datei de 4 decembrie. In a doua
saptamana se mentine probabilitatea de precipitatii, cu precadere in zilele de 7 si 8 decembrie.

Prognoza meteo MOLDOVA

Pana in data de 3 decembrie, valorile termice diurne vor avea media in jurul a 2 grade. Pana in data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o crestere, iar media acestora va fi de 8…9 grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 4…5 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre -5 grade.

Pana spre sfarsitul primei saptamani, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, pana la medii in jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata dupa data de 4 decembrie, dar mai ales in zilele de 7 si 8 decembrie.

DOBROGEA

La inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2…3 grade, iar pana in data de 4 decembrie acestea vor fi in crestere spre medii in jurul a 13 grade. Treptat, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre -2 grade.

Pana spre sfarsitul primei saptamani, minimele vor fi in crestere, iar media acestora va fi de 7…8 grade, valori peste normele perioadei. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 4 grade.
Vor fi precipitatii la inceputul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou in crestere dupa data de 7 decembrie.

Prognoza meteo MUNTENIA

Vremea va fi rece in primele zile din interval, cu o medie a maximelor in jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5…-3 grade, apoi se va incalzi semnificativ. Pana in data de 5 decembrie, maximele termice vor fi in crestere spre medii de 11 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor cobori la valori, in medie, de 8 grade.

Valorile nocturne vor creste pana la sfarsitul primei saptamani cand media acestora va fi in jurul a 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, minimele vor fi in scadere treptata, spre medii de 2 grade. Vor fi precipitatii la inceputul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou in crestere dupa data de 4 decembrie.

Prognoza meteo OLTENIA

Vremea va fi rece in primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2…3 grade, iar a minimelor de -5…-4 grade, apoi se va incalzi semnificativ. Pana in data de 7 decembrie, maximele termice vor fi in crestere spre medii de 10 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor cobori la valori, in medie, de 7 grade.

Valorile nocturne vor creste pana in data de 7 decembrie cand media acestora va fi in jurul a 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, minimele vor fi in scadere treptata, spre medii de 2 grade. Probabilitatea de precipitatii va ridicata dupa data de 4 decembrie

LA MUNTE

Pana in data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi in crestere de la -5 grade, spre 4…5 grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 1…2 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 7 decembrie, va fi in crestere de la -10 la 0 grade.

In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata dupa data de 4 decembrie.


Sursa: Digi 24
Foto: ziarit.ro

loading...