Volkswagen pregateste un model electric si pentru segmentul low-cost.

Cei de la Volkswagen lucreaza la proiectul Small BEV, o masina electrica in gama de dimensiuni a modelului Polo. Pretul va fi in jur de 20-25 de mii de euro, conform Reuters.

Rival in acelasi segment de pret pentru Dacia Spring

ID.3 costa de la 35 de mii de euro in sus, deci diferenta de pret va fi una majora. De altfel, nu e foarte diferit de pretul pentru Dacia Spring, care se va vinde cu 17.500 de euro.

Pentru respectarea noilor norme de emisii, cei de la Volkswagen lucreaza pentru a acoperi necesarul de 60% din vanzari pana in 2030, pentru masinile electrice. Tinta anterioara fusese de numai 40 la suta.

Investitii masive pentru un viitor electric

Grupul Volkswagen anunta ca va investi 73 de miliarde de euro in urmatorii 5 ani pentru digitalizare si masini electrice. Grupul auto german are o tinta de 1,5 milioane de masini electrice produse pana in 2025.

Dacia a anuntat pe unul din site-uri care va fi pretul la care va putea fi achizitionat modelul electric Spring.

Programul de prebooking va incepe in martie

Anterior, Dacia informase ca pretul de lansare urma sa fie dezvaluit abia in primavara anului viitor. Tot atunci va fi initiata si campania de rezervari., odata cu onorarea primelor comenzi, catre companiile de car-sharing.

Prin aceasta strategie se urmareste ca cei interesati de modelul electric Spring sa poata testa masina. In toamna anului 2021 se lanseaza si campania de vanzari catre persoane fizice. Pana in toamna, clientii vor putea face rezervari. O declara chiar directorul de marketing al Dacia, Mihai Bordeanu: „Programul de prebooking va incepe in martie, cand clientii vor putea configura masina”.

Dacia Ungaria a afisat insa mai multe informatii, deja. Pe site-ul Dacia.hu putem vedea o sectiune intreaga despre modelul electric Spring: „Pretul modelului in Ungaria va fi de 6.490.000 milioane HUF pentru primele 100 de exemplare vandute in campania de precomanda, iar clientii cu subventie de stat pot obtine o masina electrica pentru 3.990.000 HUF”.


Sursa: Digi24
Foto: theverge.com

loading...