Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 30 noiembrie 2020 – 28 decembrie 2020. Specialistii au prezentat estimarile evolutiei vremii pentru urmatoarele patru saptamani. Vom avea zapada de Craciun?

Potrivit specialistilor de la Administratia Nationala de Meteorologie, in urmatoarele patru saptamani temperaturile vor fi mai ridicate decat cele specifice primei luni de iarna. Meteorologii spun ca de Craciun vor fi temperaturi mai ridicate decat este normal si va ploua.

Meteo 30 noiembrie – 7 decembrie. Saptamana viitoare va fi singura din acest interval in care va fi rece. Valorile termice vor fi usor mai coborate decat cele specifice pentru aceasta perioada, in regiunile vestice, nord-vestice si la munte. In restul tarii, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

Precipitatiile vor di excedentare in regiunile extracarpatice, dar mai ales in zona versantilor sudici ai Carpatilor Meridionali. In restul Romaniei, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare in regiunile nord-vestice.

Vremea 4 – 14 decembrie 2020. Potrivit meteorologilor ANM, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta saptamana in toata tara. In regiunile sud-vestice va fi o abatere termica pozitiva usor mai accentuata.

Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile sudice si in zonele montane. In restul tarii valorile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 14 – 21 decembrie 2020. Meteorologii anunta temperaturi medii mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in toata Romania. Precipitatiile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil usor excedentar, local, in regiunile sudice.

Vremea de Craciun 21 – 28 decembrie 2020. Specialistii ANM anunta temperaturi usor mai ridicate fata de cele specifice pentru aceasta perioada, in toata Romania. Valorile maxime vor ajunge la 7 grade Celsius. Cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare in jumatatea sudica a Romaniei. In restul tarii precipitatiile vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

loading...