Sophia Loren este cunoscuta pentru frumusetea ei. A cucerit intreaga lume nu doar cu aceasta calitate, ci si cu talentul actoricesc. La 86 de ani, indragista actrita arata uimitor si a dezvaluit cateva dintre trucurile sale de infrumusetare.

Sophia Loren s-a nascut pe data de 20 septembrie 1934 la Roma, Italia. Fiica ilegitima a inginerului Riccardo Scicolone si a profesoarei de pian Romilda Villani, Sophia s-a nascut la Clinica Regina Margherita din Roma. Nu dupa mult timp se muta impreuna cu mama sa de la Roma la Pozzuoli, aproape de orasul Napoli, loc unde isi petrece copilaria si parte din adolescenta in timpul razboiului, in conditii economice precare.

La 15 ani, Sophiaa plecat la Roma in cautarea succesului, tot impreuna cu mama sa care, in 1932 castigase un concurs ca sosie a Gretei Garbo. A debutat in filmul Quo Vadis?. Actrita a participat la mai multe concursuri de frumusete printre care si Miss Italia in 1950 – unde a castigat titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea.

Sophia Loren a pozat pentru mai multe photonovels si a participat la mai multe filme in roluri marginale care putin cate putin o faceau sa iasa in evidenta, acestea fiind axate mai mult pe calitatile sale estetice. Intr-un singur an au fost aproximativ 15 filme in genericul carora ea a aparut atat cu numele de Sofia Scicolone cat si cu pseudonimul Sofia Lazzaro.

Trucurile de infrumusetare ale Sophiei Loren

Sophia a sustinut mereu uleiul de masline virgin organic, presat la rece ca una dintre cele mai bune produse pentru ingrijirea pielii. Actrita a fost predilecta uleiului de masline folosit pentru a hidrata intens pielea, dar si a cremelor si lotiunilor pentru piele din care nu lipsea uleiul de masline. De altfel, acest tip de ulei este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidanta si continutul de vitamina E.

In perioada sa de glorie din anii 50 si 60, Sophia Loren zdrobea frunzele de menta pentru a crea o pasta si o aplica pe pielea de sub ochi pentru a indeparta cearcanele. Avand in vedere cat de bine arata chiar si la aceasta varsta inaintata, e posibil sa foloseasca si astazi acest truc de infrumusetare. 30 de grame de frunza de menta proaspete costa in Romania intre 5 si 7 lei. Pentru acest tratament, ai nevoie de cateva frunze, cat sa formeze un strat subtire sub ochi. Umiditatea frunzelor ajuta la formarea unei texturi de pasta in timp ce le zdrobesti.

loading...