Calendar ortodox luni 30 noiembrie 2020. El a fost fratele mai mare al sfantului Petru, fiind si primul chemat la apostolat de Iisus Hristos. Cei doi frati munceau ca pescari pe marea Galileii. Inainte sa devina apostol, Andrei era discipolul sfantului Ioan Botezatorul.

El a fost inclusiv martor la botezul Domnului, auzind cu urechile lui vorbele “iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii”. Este unul dintre cei mai importanti sfinti de la romani si se mai spune si Apostolul lupilor. Asta deoarece dacii se considerau ei insisi lupi si aveau drept simbol lupul.

Calendar ortodox luni 30 noiembrie 2020. Sarbatoarea Sfantului Andrei

Se spune in popor ca, dupa ce a cazut Sarmisegetuza capetenia lupilor s-ar fi retras, apoi l-ar fi pazit pe Apostolul Andrei in Dobrogea, chiar in pestera in care s-a adapostit. Traditia populara spune ca ajunul Sfantului Andrei este unul dintre cele mai importante ajunuri din calendar.

Este momentul in care se dezlantuie fortele malefice si apar strigoii. Se spune ca Sfantul Andrei era stapanul fiarelor salbatice, iar in aceasta seara le da voie sa umble pe drumuri. Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta drept o zi inchinata lupilor.

Calendar ortodox luni 30 noiembrie 2020. Conform superstitiilor din popor, in aceasta noapte lupoaica ramane grea pentru a da nastere puilor de Sfantul Gheorghe. Luni, pe 30 noiembrie 2020, romanii il sarbatoresc pe unul dintre cei mai importanti sfinti. Aceasta zi este insotita de numeroase traditii, obiceiuri si superstitii la romani.

Sfantul Andrei este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Este considerat drept ocrotitorul Romaniei si patronul spiritual al romanilor. Aceasta sarbatoare este o varianta locala a zilei de Halloween. Se considera ca acum se ridica valul care desparte lumea noastra de cea a spiritelor.

Una dintre cele mai indragite traditii legate de aceasta sarbatoare este obiceiul graului pus la incoltit. Daca doresti sa respecti in totalitate traditia, atunci trebuie sa il in prima ora a zilei Sfantului Andrei.

Citeste: Grau la incoltit de sfantul Andrei. Cand se pune si ce semnificatie are, de fapt

loading...