Oficial, pretul energiei termice nu va creste, insa cu siguranta vom fi martorii unei ierni cu cheltuieli record pentru incalzire. Multi oameni lucreaza deja de acasa, din cauza pandemiei. Acest lucru inseamna ca este necesar sa tina locuinta incalzita mult mai mult timp decat inainte. Cei care detin o centrala termica pe gaz au pornit deja caldura si facturile incep sa creasca.

„Este cel mai ieftin gaz din ultimii ani”

Oficial, preturile nu vor suferi modificari si ar trebui chiar sa observam usoare scaderi de preturi, in contextul liberalizarii pietei.

„Este cel mai ieftin gaz din ultimii ani. Deci, pretul marfii e mic, taxele nu s-au modificat si atunci ne asteptam ca anul acesta si ca urmare a liberalizarii, pretului gazelor livrat sa fie cel mai mic din ultimii 5 ani”, spune Petrisor Peiu, coordonator realitateafinaciara.net.

Costurile vor fi mai mari, mai ales pentru cei cu centrala termica pe gaz

Insa situatia reala va fi aceea ale unor costuri mai mari. In ciuda preturilor neschimbate, conditiile create de pandemie vor creste durata necesara de incalzire a locuintei. Se petrece foarte mult timp acasa, iar o parte din oameni lucreaza chiar din propria locuinta. Multi dintre ei isi incalzesc locuinta cu o centrala termica pe gaz si asta se va simti la factura de incalzire de iarna aceasta.


Sursa: Realitatea
Foto: YouTube

loading...