Pandemia cu noul coronavirus si restrictiile impuse pentru a preveni raspandirea virusului au avut efecte negative in toate domeniile si in toate campurile muncii. Nici prezentatorii de stiri sau reporterii de teren nu au scapat de probleme. Amalia Enache povesteste despre greutatile intampinate in acest an.

2020, an greu pentru Amalia Enache

2020 a fost un an greu si pentru Amalia Enache, prezentatoare de stiri la ProTV, in varsta de 43 de ani. Ea a povestit pentru Click! cum s-a descurcat de cand pandemia a pus stapanire pe intreaga lume.

Click!: Esti in continuare pe micile ecrane si am vrea sa stim daca la Pro TV sunt aceleasi reguli din vara? Lucrati in schimburi?

Amalia Enache: Da, in redactia de stiri functionam in acelasi fel, cu cate 14 zile pe luna fara contact cu redactia, cu platourile. Eu prezint doua saptamani legate Stirile Noptii, la 23.30, plus weekendurile din aceste saptamani Stirile de la ora 19.00, apoi am pauza doua saptamani.

Click!: Ai colegi pe care nu i-ai mai vazut, pentru ca lucrati in schimburi? Vorbiti la telefon?

Colegii lipsesc din peisaj

Amalia Enache: In primul rand, nu l-am mai vazut pe Cristian Leonte, colegul meu de prezentare de atatia ani, care a devenit in pandemie schimbul meu. Dar nu doar pentru ca lucram in schimburi am colegi pe care nu i-am mai vazut de 8 luni, dar nici macar pe colegii mei din acelasi schimb nu i-am mai vazut la fata, in realitate, de la inceputul pandemiei, pentru ca avem fluxuri foarte clare, in care, pentru siguranta, interactionam strict cu minimum necesar dintre colegi!

In tot acest timp, i-am vazut doar pe colegii operatori si pe asistenti de platou de pe tura mea. De la distanta si pe ei, mereu cu masti. Noi am purtat la interior inca de dinainte sa devina norma prin lege). Nu ma mai intalnesc cu colegii reporteri decat prin televizor, cand le dau pasa, nu intru in redactie, montaj etc. Cu editorii si producatorii ma aud doar prin telefon sau in castile de intercomunicatie, ceea ce inainte ar fi fost de neconceput.

Ei nici nu mai vin in regia de emisie, coordoneaza emisia din zona de redactie in care sunt ei. Chiar cei din redactie sunt impartiti in mai multe zone si nu interactioneaza direct intre ei. Totul, pentru a limita riscurile de transmitere intre noi a virusului. Sigur, in tot acest timp comunicam masiv intre noi prin telefon.

Click!: Cum te relaxezi dupa o zi plina de stiri negative?

Metode de relaxare in pandemie

Amalia Enache: Cum ne relaxam majoritatea dintre noi in aceasta perioada: cel mai mult in propria casa, cu excursii intre dormitor, sufragerie… Glumesc, dar nu deplin. Am copil de 4 ani, asa incat viata de familie e suficient de vesela si jucausa sa ma ajute sa nu ma gandesc numai la relele lumii, ci si la frumusetea vietii, indiferent de vremuri. Noi petrecem foarte mult timp afara, in natura, oricum ar fi vremea. Am suferit mult in carantina din primavara de lipsa plimbarilor in natura, asta mi-a lipsit mie cel mai mult, iar de atunci pretuiesc si mai mult simpla iesire din casa. Citesc, vad filme, dar totusi, cel mai mult ma joc cu Alma.

Click!: PRO TV va implini 25 de ani pe 1 decembrie. Ce faceai tu la 25 de ani sau acum 25 de ani?

Amalia Enache: La 25 de ani, aveam 6 ani experienta in jurnalism si deja prezentam de doi Stirile Noptii la PRO TV. Acum 25 de ani, in schimb, eram eleva la liceu in Hunedoara, adoram limba franceza, orele de Filosofie si Istoria Artelor sau a Civilizatiilor, scriam la revista liceului fara sa am cea mai vaga idee ca acesta era un inceput in ceea ce aveam sa fac in tot restul vietii mele.

Click!: Cu cine te intelegi cel mai bine dintre colegii de la PRO TV?

Amalia Enache: Sunt foarte buna prietena cu Paula Herlo. Apoi, cu Cristian Leonte, Corina Caragea, Andreea Esca.

Click!: Iti va fi dor de petrecerile de Craciun, de evenimente?

„Imi lipseste efervescenta sfarsiturilor de an din trecut”

Amalia Enache: Da, mie imi lipseste efervescenta sfarsiturilor de an din trecut. As dansa si altundeva decat prin casa mea, mi-e dor si de prilejuri sa ma dichisesc, sa port rochii de gala, sa intalnesc oameni multi. Dar o sa vina si astfel de vremuri, dupa toate epidemiile mari s-a remarcat o explozie de viata comunitara, o astept. Acum, sper sa fim sanatosi si sa sa fie cat de curand revenirea, sa nu imbatranim pana atunci si sa nu mai avem noi chef de agitatie, ha, ha.

Click!: Se apropie sarbatorile, te-ai gandit cum le vei peterece?

Amalia Enache: In functie de care vor fi posibilitatile momentului, vor fi acasa sau intre acasa si undeva in natura, pe la munte, printr-un loc retras.

Click!: Fiica ta i-a trimis scrisoare lui Mos Craciun?

Amalia Enache: Inca nu. Anul trecut i-a cerut lui Mos Craciun doar o agrafa aurie. Dar Mosul a mai pus si altele pe langa. Deocamdata, nici macar atat nu zice ca isi doreste. Mai vedem pana atunci.

Click!: Ce-ti doresti pentru tine?

Amalia Enache: Sa fim sanatosi, sa ne bucuram de ce avem. Mosul ar face bine sa-mi redea posibilitatea calatoriilor la caldura in toiul iernii, asta era marea mea evadare.

Click!: Cum crezi ca va fi 2021 pentru tine?

Amalia Enache: Am sperante pentru noi toti pentru un 2021 de revenire.


Sursa: Click!
Foto: avantaje.ro

loading...