Nicolae Botgros a trecut prin momente cumplite anul acesta. Artistul a ajuns la Terapie Intensiva dupa ce a fost confirmat cu noul coronavirus. In varsta de 65 de ani, acesta a fost externat, iar acum se recupereaza acasa.

Intr-un interviu pentru report.md, Nicolae Botgros a vorbit despre clipele grele pe care le-a petrecut in spital. La sfarsitul lunii octombrie, artistul s-a infectat cu noul coronavirus si a fost internat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Chisinau.

“Intr-o luna si patru zile cat am fost internat in spital, am vazut doar oameni imbracati in alb. Asta este uniforma lor pe care o imbraca zi de zi: salopeta alba, cu manecile acelea albastre sau verzi. Nici nu-i deosebeam, nu stiam cand vedea seful, medicul de garda sau alt medic. Toti erau la fel si le vedeam doar ochii. Ii mai intrebam cine sunt si cum ii cheama. Am spus ca voi merge la toate bisericile din lume, la toate manastirile sa ma rog pentru sanatatea lor. Ceea ce au facut ei pentru mine si pentru pacientii de acolo, nu se poate reda prin cuvinte”, a dezvaluit Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros spune ca a avut dureri foarte mari si a fost speriat: “Mi-e rusine sa va spun, dar cand am ajuns la spital eram foarte speriat. Ma temeam si urlam de durere. Asa durere… simteam. Nu intelegeam ce mi se intampla si cum am ajuns intr-o asa situatie. Mi-au spus sa ma linistesc, ca totul o sa fie bine si eu o sa ma intorc acasa viu. O sa mergem impreuna la concert. Dumneavoastra o sa ne cantati, noi o sa dansam si o sa fim toti impreuna, imi spuneau ei. M-au ajutat foarte mult si pacientii de acolo, si medicii”.

Momentele petrecute in spital au fost cumplite. Cantaretul nu a dormit deloc aproape o saptamana. “Nici macar nu poti sa dormi, pentru ca esti plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri. Ti-e somn, dar nu poti sa dormi. Te temi sa nu cada vreo sonda, sa nu iasa vreun cateter si sa inceapa sa curga sange. Stai mereu cu frica sa nu se intample ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihna. Sase zile si sapte nopti nu le-am dormit absolut deloc. Mai atipeam uneori ziua, dar nici macar nu stiam cand e ziua si cand e noaptea. Mai intrebam pe cate un medic cat este ora… Ma simteam ca intr-o alta lume”, a mai dezvaluit artistul.

Plamanii artistului au fost afectati in proportie de 70 %, iar in mare parte din timp a fost sedat. La finalul saptamanii trecute a ajuns acasa: “Primul lucru pe care l-am facut cand am venit acasa a fost sa-mi sarut sotia, copiii si vioara. Am trecut prin chinuri groaznice, dar am scapat. Nu e o joaca. Virusul acesta nu e o gluma. Durerea pe care o provoaca e crancena”.

loading...