Terenul pe care se afla fosta fabrica Filan, din cartierul bucurestean Pantelimon, va fi vandut pentru 12 milioane de euro. SIF Banat-Crisana a ajuns al un acord cu gigantii Kaufland si LIDL. Pretul este cu 60 la suta mai mare decat pretul platit pe aceeasi proprietate de fondul de investitii, in 2019.

Noi magazine Kaufland si LIDL

Magazinele Kaufland si LIDL fac parte din grupul german Schwarz, care este al 6-lea cel mai mare grup de retailing din lume.

Kaufland este principalul retailer din Romania. Kaufland a intrat pe piata romaneasca in anul 2005, iar LIDL a sosit in 2011, preluand retelele de magazine de atunci Plus Discount.

Definitivarea tranzactiei dintre SIF1 si Kaufland – LIDL va avea loc in momentul in care se va obtine autorizatia de constructie. Pe terenul fostei fabrici Filan se va construi un complex comercial, care, printre altele, va include si un magazin LIDL si un magazin Kaufland.

Presedintele SIF Banat-Crisana a declarat ca nu poate comenta aceste informatii.

Istoria terenului

Inainte de criza imobiliara, activele fabricii Filan, fosta „Intreprindere Filatura de Lana Pieptanata” au intrat in portofoliul dezvoltatorului israelian Adama. Atunci, respectivul investitor se afla in plina ascensiune economica. Dupa criza, dezvoltatorul Adama a fost preluat de Immofinanz.

In 2011, firma care detinea Filan a dat faliment. In 2019, o firma din SIF Banat-Crisana a platit aproximativ 35 de milioane de lei pentru activele imobiliare ale societatii aflate in proces de lichidare. Mare parte din bani au fost directionati catre creditorul majoritar Banca Romaneasca. Acesta mai are insa de recuperat aproximativ 4,6 milioane de lei.

Ce se intampla acum

Terenul este aflat pe Sos. Vergului, vizavi de spitalul Malaxa, in apropierea Cora Pantelimon. Halele de pe suprafata terenului insumeaza o suprafata de 17.600 metri patrati. Dupa vanzarea terenului, lichidatorul judiciar i-a notificat pe chiriasii ce isi desfasurau activitatea in aceste hale despre denuntarea contractelor de inchiriere si necesitatea eliberarii spatiilor respective.


Sursa si foto: Profit.ro

loading...