Vedeta argentiniana a dat numele unei inselatorii care a facut multe victime in Romania. Este vorba despre Metoda Maradona, din cauza careia foarte multi oameni au fost pacaliti cu sume importante de bani.

Diego Maradona a dat numele unei inselatorii care a facut ravagii in Romania anilor 90, dar care continua sa fie utilizata si in zilele noastre. Legatura cu starul fotbalului mondial vine ca o paralela intre modul in care Maradona ascundea mingea de adversari cu driblingurile sale si felul in care escrocii isi folosesc degetele pentru a a sustrage banii.

Metoda de inselaciune Maradona avea doua variante: cea clasica ii viza in mod special pe turistii straini care vizitau Bucurestiu. Anumite persoane se dadeau drept politisti si ii abordau pe acestia. Sub pretextul unei verificari de rutina, le cereau acestora actele si banii.

Profitand de neatentia turistilor, infractorii sustrageau din teancul de bani mai multe bancnote, inainte de a returna banii si actele pe care le prezentau victimele. Turistii plecau fara sa-si dea seama ca au primit inapoi mai putini bani.

Cea de-a doua varianta vizeaza si romanii, mai ales pe cei care voiau sa schimbe bani in strada. Escrocii ofereau un curs valutar mai bun decat cel al bancilor sau al caselor de schimb. Acestia luau banii de la victime si in teancul de valuta strecurau bucati de ziar. Oamenilor li se numarau banii reali in fata si intr-o clipa de neatentie le era inmanat un teanc in care se aflau bucati de ziar strecurate printre bancnote.

Mai exista varianta prin care infractorii merg la un magazin cu o bancnota de valoare mare. Cumpara un produs, iar la doar cateva secunde dupa ce au primit restul trag din teanc o suma de bani si ii spun vanzatoarei ca nu i-a dat suma corecta.

loading...